18. kolo
02.02.2008 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg 0:1

Fanoušci odcházeli ze Schüco Areny hodně zklamaní. Domácí Arminie se sice snažila seč mohla, ale dobře organizovaný výkon Wolfsburgu zajistil hostům tři body po výhře 1:0.

Hodně ofenzivní fotbal, kterému chyběly přesné přihrávky. Tak by se dal charakterizovat začátek tohoto utkání. Oba celky se snažily kombinovat a rychle přecházet do protiútoků, scházely však přesné finální přihrávky. První ostřejší zákrok si připsal hostující brankář Benaglio v 15. minutě, kdy nebezpečně pálil Böhme. Poté trochu opadlo tempo a bylo to hlavně z důvodu, že se hosté více stáhli a už se nepouštěli do takových ofenzivních výletů jako na začátku.

Ve 26. minutě fauloval Šimůnek Wichniarka a domácí měli dobrou standardní situaci asi z 22 metrů. Kamperově střele však chyběla potřebná přesnost, a tak si s ní Benaglio v pohodě poradil. Jako blesk z čistého nebe se pak zrodila první branka utkání a dali jí paradoxně hosté. Marcelinho našel Santanu, jehož centr dolétl na volného Grafiteho a tomu už stačilo jen nastavit hlavu tak, aby se od něj míč odrazil do prázdné branky. Domácí tento moment hodně zaskočil a úplně vypadli z tempa. Hostům vstřelená branka naopak dodala sebevědomí a mnohem víc si toho dovolili i před svým pokutovým územím. Výsledkem 0:1 skončila i první půle.

Do té druhé nastoupili domácí s trochu jinou taktikou, než praktikovali doposud. Snažili se hlavně nakopávanými míči překvapit obranu Wolfsburgu. Ta byla však pevná jako skála. V 58. minutě se domácí fotbalisté hodně zlobili na rozhodčího Dreese. Měli totiž za to, že jeden z hráčů VfL zahrál v pokutovém území rukou, každopádně penalta se nekopala. Hodně standardních situací měla Arminie, ale nepodařilo se jí z nich něco vytěžit. Buď byla obrana Wolfsburgu pozorná a s centry si poradila, nebo stál v brance pozorný Benaglio, který při svém debutu podal opravdu skvělý výkon. Na Bielefeldu byla vidět snaha a vůle o vyrovnání, ale hosté si dnes opravdu plnili své úkoly do puntíku, a tak to měli domácí borci hodně složité. I přes všechny možné pokusy domácích se už do konce zápasu nic nestalo a VfL Wolfsburg si tak odváží ze Schüco Areny velice cenné tři body.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele