25. kolo
22.04.2017 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 2:3

Australský útočník ve službách Mladé Boleslavi Golgol Mebrahtu by se měl po dnešku přejmenovat na "Golgolgol" Mebrahtu. Hattrickem do sítě Brna rozhodl o třech bodech pro Mladou Boleslav. Zbrojovka tak nenavázala na vítězství proti Jablonci a doma ztratila všechny body.

V Brně byla k vidění parádní přestřelka a spousta šancí. Už první poločas nabídl divákům několik zajímavých příležitostí a to na obou stranách. Hosté začali aktivněji a nepříjemný Přikrylův centr musel boxovat Melichárek. Na druhé straně hřiště to zase zkusil Buchta a Vejmola zasahovat nemusel. Zbrojovka počáteční aktivitu hostů otupila a sama se po čtvrthodině hry ujala vedení. Ashiru z prava zatáhl balón do šestnáctky, kde jej stříleným centrem poslal před Vejmolu, Tašči ho sice minul, ale Jakub Přichystal na zadní tyč neměl problém trefit odkrytou branku!

Vstřelená branka znamenala pro Mladou Boleslav impulz k ještě větší aktivitě, ale Jánoš, popřípadě Stronati své šance neproměnili. Tak jako tak se Mladá Boleslav dočkala ve 29.minutě. Stronati poslal do šestnáctky přízemní centr, ten nadělal obraně Zbrojovky velkou neplechu a skončil na tyči a Golgol Mebrahtu dorážkou srovnal na 1:1. A vzápětí se mohlo skóre měnit na obou stranách. Zavadilův centr Vejmola vyrazil a hlavička Taščiho mířila nad a přesnost v zakončení chyběla i Fleišmanovi. Další hlavičku jen těsně vedle si připsal před koncem prvního poločasu Přichystal.

A oba týmy se přetahovaly v ofenzivním snažení a v počtu vstřelených branek i po změně stran. Přesně po hodině hry si ve vlastním vápně nedovoleně počínal Jablonský a po faulu na Mareše sudí nařídil pokutový kop. Golgol Mebrahtu ho s přehledem proměnil a Mladá Boleslav vedla 2:1. Ale to trvalo jen tři minuty, protože si míč k volnému přímému kopu postavil Pavel Zavadil a parádní ranou opět srovnal stav. Ovšem také výsledek 2:2 měl jepičí život. Nečas vrátil přetažený balón do míst, kde operoval Golgol Mebrahtu a australský fotbalista dokonal hattrick. Zároveň tím ukončil "divočinu" na hřišti, protože tempo hry pak poněkud upadlo.

Brno v závěrečné desetiminutovce sahalo po vyrovnání, Přichystal hlavičkoval těsně vedle a další Zavadilův přímák musel z branky odhlavičkovávat Magera. Zbrojovka měla v zápase dost šancí, ale Boleslav ji zkrátka přestřílela.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Brno temer zachranene

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Golgol Mebrahtu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele