26. kolo
01.05.2015 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 3:2

Zbrojovka přestřílela v domácím prostředí Jihlavu 3:2 a je jen krůček od definitivní záchrany. Dvěma góly se mezi střelce zapsal David Pašek, stejně jako na druhé straně Marek Jungr, ale protože se ještě prosadil z pokutového kopu Pavel Zavadil, tři body zůstaly v Brně.

Úvod zápasu patřil Jihlavě, která byla iniciativnější, nicméně obrana Brna fungovala dobře a do žádné větší šance celek z Vysočiny nepustila. Až ve 25.minutě se odhodlal ke střele také domácí Pavel Zavadil a golman Hanuš se musel natahovat. Do vedení šla ale Jihlava a to ve 33.minutě. Hosté si pohlídali ofsajdovou past, načež Vaculík poslal přesnou přihrávku na Marka Jungra, který poslal míč do sítě - 1:0 pro Jihlavu. Výsledek však do poločasu nevydržel. Tři minuty před koncem kopali domácí penaltu a kapitán Pavel Zavadil si s ní bez problému poradil - 1:1.

Zbrojovka dokonala obrat krátce po změně stran, dlouhý pas Keresteše se dostal až k Davidu Paškovi, který vysokým lobem překvapil brankáře Hanuše - 2:1 pro Brno. Jihlava musela dotahovat, ale po šedesáti minutách hry už prohrávala dokonce o dvě branky. David Pašek střelou na vzdálenější tyč překonal Hanuše potřetí a svojí druhou brankou v zápase nasměroval Zbrojovku za vítězstvím.

Hosté z Vysočiny se nehodlali vzdávat a čtvrthodiny před koncem utkání zdramatizovali. Mešanović našel na malém vápně úplně volného Jungra, jenž snížil na 2:3. Také pro Jungra to byla už druhá branka v zápase. Šance Jihlavy na vyrovnání se ještě zvýšily, když uviděl Kopúnek rovnou červenou kartu za zákrok na Jánoše, nicméně do konce už zbývalo pouze deset minut.

Brno se ve zbytku zápasu pochopitelně zatáhlo a Jihlava už si žádnou další šanci nevytvořila. Díky třem bodům se svěřenci trenéra Václava Kotala posunuli na desáté místo, Jihlava je osmá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
mario23

Vysočina je nečitelná, dokáže bodovat i venku, Brno mělo těžký los, ale má výhodu domácího prostředí, takže bych tipnul remízu 1:1, případně neprohru domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra hostů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele