20. kolo
14.03.2015 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Teplice - Zbrojovka Brno 0:1

Teplice si k překvapení mnohých neporadily s Brnem a Zbrojovka slaví tři body. O ty se postaral jediným gólem zápasu Lukáš Zoubele, který se prosadil po hodině hry. Díky třem bodům se Zbrojovka Brno ocitá na desátém místě Synot ligy, zatímco Teplice jsou páté.

Ještě před utkáním byla Zbrojovka Brno na dvanáctém místě a jen málokdo by na její výhru sázel. Navíc hrály Teplice doma. Více než čtyři tisíce fanoušků se ale domácí trefy nedočkaly a naopak slavili hosté. Po inkasované brance se sice Teplice snažily vyrovnat a jejich úsilí bylo značné, ale nakonec ani to nepomohlo. Ve třetí minutě centrovaný míč našel v pokutovém území Nivalda, jehož hlavička zasáhla jen hostujícího obránce. K zakončení se poté dostal Roman Potočný, ale brankář Melichárek byl na místě včas a ránu zlikvidoval.

Hodně aktivním byl Moukanza, který rychlostí i technikou zlobil obranu domácích Teplic, ale jeho pokusy o přechod dvou až tří hráčů zpravidla končily nepřesnou nahrávku či chabým pokusem o střelu. Dlouhý míč za obranu zkoušel vyslat Matula, jenže pro centr si došel Keresteš. Roman Potočný nabral rychlost podél levé strany a vysílal do pokutového území zajímavý centr, ale ten Litsingi netrefil. Jakub Hora se v patnácté minutě řítil do pokutového území za míčem, ale byl včas odstaven Košťálem.

Velmi zajímavou akci vytvořil opět Jakub Hora, který centroval na Vachouška. Ten ještě rychle vracel na vápno, kde se objevil Litsingi. Jeho zajímavý pokus ale zablokoval obránce na další rohový kop. Po dvaceti minutách prověřil pozornost brankáře Tomáše Grigara Jan Malík, který ale nevyslal na jeho bránu zas tak tvrdý pokus. Zpoza vápna se do míče opřel Nivaldo, jehož tečovaný pokus ale se štěstím brankář Melichárek krotit nemusel - zamířil totiž těsně nad. Hodně aktivní byl především Hora, který centroval nejvíc z přímých volných kopů, ale obrana soupeře si s jeho akcemi poradila.

Deset minut po změně stran se centr od Vondráška snesl k Litsingimu. Ten na nic nečekal a vystřihl krásné nůžky. Jenže pálil jen do připraveného brankáře Dušana Melichárka. Nivaldo si narazil míč s Litsingim, ale celou akci zakončila nepřesnost v podání Nivalda. Zbrojovka v těchto fázích utkání nebyla nijak výrazně aktivní, ale přesto si dokázala vytvořit jednu gólovou šanci. Přesně po hodině hry vyrobila obrana Teplice chybu, když napálila míč do Lukáše Zoubeleho. Ten postupoval v situaci dvou na jednoho a nakonec nenahrával. Dobře udělal, když zakončoval sám, protože prostřelil Tomáše Grigara a Teplice prohrávaly.

Na hřiště se dostal Vůch, který byl také při další akci Teplic. Jenže po jeho spolupráci s Krobem zakončoval Roman Potočný mimo. Střelu Keresteše zastavil Hora, který následně rozehrával také rohový kop. Ani z něj ale Zbrojovka neinkasovala a nepodlehla ani po poslední akci utkání. To byl ve vápně i brankář Grigar, který se dostal ke střele, ale pozornou obranu nepropálil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Agnar

Tvl.. skvělej nick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

výborně Zbrojovka, vyhrál jsem :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele