15. kolo
22.11.2013 20:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:3

Sympaticky hrající Brno nestačilo na kvality Plzně. Ta ukázala svou zkušenost i v závěru utkání, které poklidně dotáhla k vítěznému konci. Efekt diskutovaného Vrbova odchodu i díky dvěma brankám Teclovým tedy vyznívá pozitivně.

Brno sympaticky na začátku utkání pozdravilo Plzeň výkřiky z tribuny "Brno zdraví Plzeň”. Tím ale vše diplomatické skončilo. Bylo načase se podívat na zoubek fotbalu. Hned v druhé minutě se do velké šance dostal Kolář, který ale nezkrotil přihrávku od Horvátha podle svých představ a tak dokázal Hladký vyběhnout v pravý čas a Zbrojovka si mohla oddychnout. Třetí minuta přinesla další šanci Plzně z nohou Rajtorala, kterého ovšem znovu brněnský brankář dokázal zastavit. I tak Plzeň našla dvě okna v obraně brněnského týmu.

Čtvrtá minuta přinesla první branku. Překvapivě z prvního útoku Zbrojovky. Roman Fischer poslal přihrávku Skalákovi, který překonal Kozáčika tvrdou ranou po zemi. A nejednalo se ani o ofsajdovou past, krásně provedená a načasovaná přihrávka.

Plzeň se však nebála a chtěla co nejdříve odpovědět. Hrála ze stran, po snahách Petržely - před kterým zasáhl Pernica - a Tecla, který stál v ofsajdu. V 11. minutě zachraňoval před Kozáčikem útok brněnských Hubník. Poté se na opačné straně snažil Rajtoral. Ale ani jemu nepřálo štěstí. Zbrojovce velmi dobře vychází ofsajdový systém, díky kterému již několikrát plzeňské nachytala v postavení mimo hru. A tak se dobře soustředí na obranu místo útoku.

V osmnácté minutě se do šance překvapivě proti lídrovi dostali Skalák s Kroupou, ale jejich koncovka otřásla pouze tribunami a břevnem. Stejně tak ve 20. minutě zahrozil Horváth do břevna, ale dobíhající Kolář si díky ofsajdu může na vyrovnání nechat zajít chuť. Skalák s Fischerem ve 28. minutě vypracovali další šanci, ale střela druhého jmenovaného zamířila s pomocí teče těsně mimo. Kozáčik o minutu později zachraňoval další skvělou šanci. Proti Buchtově hlavičce se postavil perfektním zákrokem. Snaha Brna je vidět i na postoji trenéra Vrby, který netrpělivě postává na okraji svého vymezeného prostoru. Výraznou postavou byl především Jiří Skalák. Bohužel jeho nebezpečné centry nenacházely správné spoluhráče.

Ve 41. minutě se v závaru dostal do šance Milan Lutonský, ovšem jeho rána šla těsně mimo. Těsně před koncem prvního poločasu přišel pokutový kop. Pernica fauloval Tecla. Pavel Horváth tak technicky trefil správnou stranu a stav utkání se vyrovnal.

Po začátku druhého poločasu se snažili více obránci než útočníci. Odvraceli nebezpečné centry a pouze v 52. a 54. minutě dostali žlutou kartu za prohřešky Zavadil a Kolář. V padesáté páté minutě okřikl Kozáčik svou obranu, která nechala hlavičkovat Pernicu. Brankář sice zachránil svůj tým, ale tutovka to byla velká. Změna skóre na sebe přesto nenechala dlouho čekat. Na 2:1 zvýšil pro svůj tým Stanislav Tecl v šedesáté první minutě, kdy do pokutového území prodloužil Kolář. Těsně před 70. minutou zachraňoval znovu Kozáčik. Brno se opravdu snažilo, ovšem štěstí mu nepřálo dostatečně. V dalších minutách pouze Kozáčik s Horváthem viděli v dnešním zápase žluté napomenutí. V 84. minutě nechala obrana Zbrojovky zapomenutého Tecla, který neváhal a dostal se s míčem až za brankovou čáru. Není dobré jej takto nechávat samotného: 1:3 z pohledu Brna.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
ryzskej

Reagovat
patrikhm

Ač Brňák, doufám, že nás Plzeň rozcupuje a obhájí v létě titul!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:6

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Tip: 10 , konkrétně 2:1, nebo 1:1

Reagovat
mario23

Bylo by dobré, kdyby Brno nějaký ten bod urvalo, ale moc tomu nevěřím, tip 0:2

Reagovat
hradec

TIP: 2

Reagovat
hradec

TIP: 2

Reagovat
boryland

1:2....Kolda,Teclík.....

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Pospíšil? První zápasy byl v základu a ted nějak zmizel

Reagovat
smazaný uživatel

taky mi přijde, že hraje málo, asi nepatří mezi Vrbovy oblíbence

Reagovat
smazaný uživatel

asi máš pravdu, ale ubohého Procházku tam cpe furt. Jsem rád že Vrba jde pryč, je tam už moc dlouho a ten kdop je někde moc dlouho až na výjimky si začne moc dovolovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pospíšil patří mezi dobré a potencielní hráče, ale Vrbova nevysoká inteligence ho na hřiště nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Limberský to křídlo už hraje dýl nebo je to nejaká inovace? Nevim proč nehraje beka, ten Hubník je tam šílenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivím se proč fortuna nevypisuje kurzy na penaltu v zápase Plzně..

Reagovat
smazaný uživatel

To se dalo čekat ... Plzeň a opět penalta... To vůbec nesmrdí.

Reagovat
milan78

ono se říká, že každej kontakt ve vápně se dá pískat, buď jako faul bránícího, nebo útočícího, vždy je jen na rozhodčím

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas proti Jablonci rozhodčí během deseti minut otočil, v Boleslavi ho chtěli za to jakým způsobem je zaříznul lynčovat.. a dnes je taky nastartoval k obratu.. když už tohle protěžování Plzně skončí?

Reagovat
milan78

kdy ?! prostě nová doba.., aneb každý chvilku, tahá pilku

Reagovat
smazaný uživatel

Mám takový pocit, že to skončí v té chvíli, kdy obránci přestanou hráče Plzně ve vápně faulovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne, ze kdyz se nejaka takovahle penalta piskne pro Spartu, tak je to korupce, ale pro Plzen je to vzdycky OK.

Reagovat
smazaný uživatel

nebuď vztahovačný, škodí ti to

Reagovat
smazaný uživatel

právě že smrdí až až

Reagovat
smazaný uživatel

Každý zápas Plzně se jen modlím aby nebyla penalta, aby pak zase na konci sezóny nebylo ze všech stran slyšet jak si Plzeň svoje umístění vybojovala nepoctivě... Asi se modlím málo...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nebýt penalt, tak by vážně umístění Plzně nikoho nevzrušovalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepoctiví jsou rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

to byla jen reakce rozhodčího na předešlý neuznaný regulérní gól. takže nic si z toho nedělej. modleme se dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele