4. kolo
21.08.2006 17:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 1:2

Po smolném zápase v Teplicích si Slovácko chtělo spravit chuť v pondělní dohrávce doma proti Ostravě. Hosté ze severu Moravy naopak minulé kolo zaznamenali svou první výhru v sezóně proti Olomouci. Očekával se tedy víceméně vyrovnaný zápas. Brankový účet střetnutí byl však načat velmi brzy. Už ve 4. minutě zahrávalo Slovácko rohový kop, na který si naskočil Ivana, hlavou posunul až téměř na hranici šestnáctky, kde číhal připravený Róth a nechytatelnou bombou poslal celek z Uherského Hradiště do vedení.

První a jediná vážnější šance Ostravy za první poločase se dostavila v 34. minutě, kdy Slončík přiťuknul Varadimu, ten ale Drobiszovu branku trestuhodně přestřelil. Vše důležité se tak odehrálo až ve druhé půli. Kouč Baníku Večeřa poslal do druhého poločasu Žůrka, což se ukázalo jako správný tah a Ostravané byli už od úvodu druhé půle lepším týmem.

Nápor Ostravy vyvrcholil v 73. minutě, kdy Slončík přesně přihrál na pravou stranu Varadimu, který dále přihrál Střihavkovi až do šestnáctky a ten vyrovnal. Ani po vyrovnávací brance tlak hostů neustal a bylo jasné, že Ostrava přijela na jih Moravy vyhrát. Obrat se Baníku nakonec povedl - v 87. minutě se individuálně prosadil Žůrek, který přešel přes Rajnocha, poté i přes Šuškavčeviče a následně prostřelil brankáře Drobisze.

"V prvním poločase jsme měli několik příležitostí, kdy jsme mohli rozhodnout o výsledku. Sami jsme se připravili o vítězství. Stalo se nám něco podobného jako v Teplicích a v závěru jsme ztratili všechny body," konstatoval Plíšek, který v pondělí oslavil své 34. narozeniny.

"Soupeř nás zaskočil první brankou. Vypadli jsme z role, ztráceli jsme míče ve středu pole, nedodrželi jsme stanovenou taktiku. Mohli jsme být rádi, že jsme dostali pouze jednu branku," řekl Večeřa.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

0:2

Reagovat
HOST*

Valime vsichni do uher!gogogo all

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele