24. kolo
23.04.2005 14:25 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - Baník Ostrava 2:1

Baník se v úvodu utkání nechtěl nechat zaskočit náporem domácích, a tak se pokoušel o útočnou hru. To se mu ale příliš nedařilo a po pár minutách začali domácích získávat převahu. V 13. minutě dal dokonce Meduna gól, který ale neplatil kvůli ofsajdu. Sparťané si vytvářeli čím dál více nebezpečných šancí, pak ale přišla 17. minuta a Metelkův centr z pravé strany, který Tomašák pohodlně doklepl do prázdné brány. Spartu to nesložilo a během další desetiminutovky dala dva góly - oba ovšem opět z ofsajdu. Ve 29. minutě domácí přece jen vyrovnali. Magera v pokutovém území stáhl na zem Medunu a nařízenou penaltu Poborský proměnil. Chvíli poté, v 32. minutě, se Sparta dostala do přečíslení čtyři na dva, Zelenka však akci zkazil nepovedeným centrem. Do konce poločasu si Sparta dál vytvářela šance, žádná však nebyla natolik nebezpečná, aby skončila za zády gólmana Vaška. Do kabin tak oba týmy odcházely za nerozhodného stavu, hra ale měla hodně vysoké tempo.

Po poločasové přestávce se toho mnoho nezměnilo a Sparta si udržovala lehký nápor. Ostravané postupně začali hru vyrovnávat a dařilo se jim i vytvářet si šance. V 67. minutě ale přišla z ničeho nic Zelenkova rána zpoza pokutového území, kterou ještě lehce tečoval Meduna, a Sparta rázem vedla. I přes několik šancí se hostům vyrovnat nedařilo a když úspěch nepřinesl ani závěrečný nápor, přiblížila se Sparta opět o něco blíže mistrovskému titulu.

"Diváci viděli velmi kvalitní utkání. Vítězství jsme si zasloužili, protože jsme byli kompaktnější a měli jsme i víc šancí," uvedl Hřebík. "Jsem přesvědčen, že penalta se neměla kopat. Útočné fauly pískal jen nám, Spartě vůbec. Podali jsme ale podstatně lepší výkon než v minulém kole v Liberci. Ale po vyrovnání jsme byli moc pasivní a Sparta to potrestala," řekl Jarabinský.

Autor: Jan Werner

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to tak přibližně 3:1 Ostrava na Letné nevyhraje!!!

Reagovat
HOST*DarkAnubis

Doufam ze tu Baník urve aspon remizu.Ta pojebana Sparta uz me jebe mozek

Reagovat
smazaný uživatel

hej ten matusovic asi dostane kotel jako hovado...

Reagovat
HOST*

Ať žije SPARTA a MATUŠOVIČ je NEJLEPŠí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš pěknej kokot...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tušil že rozhodčí bude nadržovat Spartě všichni jsou stejný voni tu Spartu do tý ligy mistrů vždycky dokopou...

Reagovat
HOST*

Po závěrečném kole má sparta domluvený raut s rozhodčími na oslavu titulu. Vždyť odvedli pro spratu takový kus práce ...

Reagovat
HOST*

Jasny. Za náskok 15ti bodů můžou rozhodčí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele