semifinále - odvety
04.03.2015 22:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Bilbao vstřelilo domácímu Espanyolu dvě branky a utká se s Barcelonou

Nepříliš atraktivní utkání skončilo výhrou baskického Bilbaa o dvě branky, díky kterým mohou Lvi slavit postup do finále Copa del Rey. V něm se utkají s Barcelonou a děkovat mohou především Adurize a Etxeity.

Po prvním zápase bylo vše otevřené, i když se větší šance dávala domácímu týmu. Espanyol na hřišti baskického soupeře vstřelil důležitou branku a konečná remíza 1:1 jej zas tak mrzet nemusela. Do odvetného utkání nastoupil katalánský celek s hráči jako Stuani nebo Garcia na hrotu. Hosté chtěli hrát jen na vítězství, i když atmosféra na hřišti Espanyolu je minimálně pověstná. Do zápasu naskočili Muniaín, Williams nebo Aduriz.

Do první šance se dral mladý záložník Iker Muniaín, který využil chyby v rozehrávce soupeře a postupoval sám na bránu, ale naštěstí pro domácí se včas vrátila defenzivní linie Espanyolu a krizi zažehnala. Až po deseti minutách hry se diváci dočkali další zajímavé akce. Trochu přímočařejší řešení zvolili hosté, kteří dopředu vyslali nákop na Iraolu, ale jeho zakončení mířilo mimo tři tyče.

Baskickým Lvům to ale vadit nemuselo, protože ve třinácté minutě se dostali do vedení. Centr z pravé strany domácí nedokázali pořádně odvrátit, míč se snesl k Aritzi Adurizovi, který číhal za vápnem a krásnou ranou podél brankáře poslal hosty do vedení!

Přesně ve třicáté minutě zápasu dostali domácí šanci na srovnání, ale pohrdli jí. Obrovskou chybu vyrobil obránce hostí Balenziaga, který se vůbec nepodíval a nahrál svému soupeři přímo ve vápně. Unikající Sánchez ale napálil jen brankáře Iaga Herrerína! O další průnik se postaral Sergio García, který ve vápně upadl, ale penalta se nepískala.

Tři minuty před změnou stran se do pokutového území snesl rohový kop. Nejvýše ve vápně vyskočil Xabier Etxeita, který přesně mířenou hlavičkou nedal brankáři Pauu Lópezovi sebemenší šanci zasáhnout a Bilbao se radovalo podruhé.

Smršť akcí neustávala ani po návratu hráčů ze šaten. Do velké příležitosti se hnal nedostižný Aritz Aduriz, který dostal skvělou nahrávku mezi obránce. Svou šancí ale pohrdl a napálil balon bodlem několik metrů vedle brány! Unaveného a nevýrazného Sergia Garcíu nahradil Felipe Caicedo a domácím to vlilo krev do žil. Právě ten totiž mohl o pár minutek později snížit. Střela útočníka Espanyolu prolétla až k brankáři Herrerínovi, ale trefila jen tyč!

Herrerín neprožil právě ideální večer, protože o chvíli později se zranil a musel střídat. Jen z lavičky tak sledoval akci svých kolegů, na jejímž konci se ocitl talentovaný střelec Williams. Ten na kraji pokutového území ustál atak dobíhajících soupeřů a pálil, přestože měl na druhé straně úplně volného Muniaína. Ten se sice chvíli zlobil, ale pak zamířil k lavičkám, aby přepustil místo Beňatovi. Ten už toho ale moc předvést nestihl.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pohárová Evropa pro příští rok zajištěna! Minimálně předkolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele