Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
16.12.2014 20:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Real Madrid snadno zdolal Cruz Azul a je ve finále MS klubů

Real Madrid nastoupil ke svému semifinálovému duelu na mistrovství světa klubů takřka v plné sestavě, nic nepodcenili a nakonec se zaslouženě raduje z přesvědčivé výhry 4:0. Ve finále se utká s vítězem středečního souboje San Lorenzo - Auckland City a dá se očekávat, že postoupí argentinský výběr. Real byl lepší od samého začátku a po poločase vedl o dvě branky, další dvě vsítil po přestávce.

Mexický celek Cruz Azul nepřekvapil velkého favorita v ničem, ovšem tento turnaj v Maroku pro něj ještě nekončí a jistě se chce poprat alespoň o třetí pozici. Španělský velkoklub se mohl dostat do vedení již ve 3. minutě. Po centru z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči před branku Benzema a tam střílel osamocený Cristiano Ronaldo, který ale tváří v tvář brankáři Coronovi neuspěl, ten si připsal famózní zákrok.

Nicméně Real se dostal do vedení po čtvrthodině hry. standardní situaci přeskočil Sergio Ramos gólmana Coronu a hlavou zamířil do odkryté svatyně. Po půl hodině hry vypálil z hranice pokutového území Kroos a gólman Corona s vypětím všech sil vyrazil míč mimo. Ovšem madridský celek zvýšil své vedení necelých deset minut před přestávkou, kdy se trefil Benzema.

Skvěle to udělal na pravé straně Carvajal, který nakonec přihrával od brankové čáry před branku a díky teči se míč dostal na hranici brankového území, kde francouzský ostrostřelec z první uklidil míč do sítě. Mexický výběr se mohl dostat zpátky do utkání ve 41. minutě z pokutového kopu. Sergio Ramos poslal k zemi Pavoneho a míč si na penaltový puntík postavil Torrado, brankář Casillas skvěle vystihl směr střely a předvedl famózní zákrok.

Španělský celek definitivně pojistil svůj náskok pět minut po změně stran. Benzema uvolnil na levém křídle Ronalda, který svým následným centrem na vzdálenější tyč vybídl ke skórování Garetha Balea a ten hlavou pokořil bezmocného Coronu. Po hodině hry chtěl zakončovat efektivně patičkou Ronaldo a Corona zastavil míč ještě před brankovou čarou, o pár minut později vypálil na druhé straně z velké dálky Barrera a trefil tyč.

Real přidal svou čtvrtou branku v 72. minutě. Ronaldo po krásné přešlapovačce našel na hranici pokutového území Isca, který si po kličce přehodil míč na silnější pravačku a uklidil jej přímo k bližší tyči. Poslední šanci si vytvořil španělský tým pět minut před závěrečným hvizdem, kdy Jesé našel svým pasem Khediru a ten hlavou orazítkoval tyč. Oba dva celky budou bojovat o konečné umístění v sobotu.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, espnfc.com

Komentáře (428)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele