semifinále - 1. zápasy
24.01.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Joelinton (© AFP)

Newcastle vstoupil do semifinálového dvojzápasu výhrou

První semifinálový zápas ligového poháru mezi Southamptonem a Newcastlem skončil lépe pro hosty. Jedinou branku utkání vstřelil ve druhém poločase Joelinton.

O první pozdvižení fanoušků se postaral stoper Southamptonu Mohamed Salisu. Ten totiž ve svém vápně nepříjemně přišlápl Seana Longstaffa, který se skácel k zemi, rozhodčí Stuart Attwell však pokutový kop ve prospěch Newcastlu neodpískal. Na druhé straně hřiště mohl ohrozit branku Nicka Popea Carlos Alcaraz, nicméně střela nové akvizice domácích byla ztlumena bránícím Fabiánem Schärem.

Ve 39. minutě přišla jako blesk z čistého nebe branka Newcastlu. Rychlonohý Willock utekl bránícím hráčům po levé straně hřiště a vystřelil přesně na Bazunua, irský brankář míč vyrazil pouze do skrumáže na malém vápně. V ní se nejlépe zorientoval Joelinton a poslal Newcastle do vedení. Radost hostů však netrvala dlouho, systém VAR totiž odhalil že si skórující Brazilec pomohl při zpracování rukou, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

V 53. minutě zahodil obrovskou příležitost Joelinton, který byl nehlídaný před odkrytou brankou, jeho střela z první mu ale vůbec nesedla a letěla vysoko nad soupeřící branku. Nebezpeční ve druhé půli začali být i domácí, v situaci jeden na jednoho však nechal vyniknout Popa střídající Che Adams. Skotský fotbalista to znova zkusil o pár chvil později, nicméně hostující brankář pouze potvrdil svoji skvělou formu.

V 72. minutě přišlo otevření skóre. Nově příchozí Isak proběhl okolo vyčerpaných obránců Saints a přihrál před branku gólmana Bazunua. Míč si našel Joelinton a tentokráte se nemýlil - 1:0. Vedení hostům však vydrželo jen něco málo přes minutu. Edozie se dostal k odraženému míči a centrovaným míčem oslovil Stuarta Armstronga, který poslal balón za záda Nicka Popa. Gólové oslavy však netrvaly dlouho, rozhodčí Attwell totiž branku pro hru rukou neuznal. Pět minut před koncem utkání uviděl ještě druhou žlutou kartu a následnou červenou Ćaleta-Car.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele