čtvrtfinále
16.03.2024 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavující Bernardo Silva (© AFP)

Citizens se přiblížili obhajobě FA Cupu. Porážku Strak předznamenaly smolné teče

Manchester City porazil ve čtvrtfinále FA Cupu na vlastní půdě Newcastle 2:0, a nadále se tak žene za obhajobou nejstarší klubové trofeje na světě. Citizens rozhodli o osudu utkání již v první půli, kdy se dvakrát prosadil Bernardo Silva. V každé jeho trefě však měl prsty některý z obránců, s čímž Martin Dúbravka nic nezmohl. Straky tak stejně jako v ročníku 2019/2020 nedoletěly dál než do čtvrtfinále a u jejich vyřazení bylo opět City.

Svěřenci Pepa Guardioly si mohli na chvíli odpočinout od přetahované o ligový titul a ještě před reprezentační přestávkou toužili proklouznout do svého šestého semifinále FA Cupu v řadě. Překážkou jim byl Newcastle a o nevyzpytatelnosti vzájemných duelů vypovídal lednový souboj, v němž Citizens uzmuli výhru až gólem z 91. minuty. Tehdy ale za Straky pálil Anthony Gordon, kterého čerstvě postihlo zranění kolene.

Favorizované City vykročilo za postupem hned ve 13. minutě. Silva dostal příliš mnoho prostoru, prosmýkl se do pokutového území, a s přispěním teče Dana Burna dopravil míč mimo dosah Dúbravky. O chvíli později se slovenský reprezentant rozezlil na své spoluhráče podruhé. Bylo to kvůli tomu, že defenziva Strak opět couvala před postupem Silvy a jeho následnou střelu usměrnil smolně do sítě Sven Botman. Na druhé straně sklepl balon hlavou na hranici malého vápna Burn, tam byl připravený Alexander Isak, jenže jeho ránu z voleje lapil parádním skokem Stefan Ortega.

Hned po návratu ze šaten předvedli brilantní kombinaci na jeden dotek Phil Foden a Jérémy Doku. Druhý jmenovaný posléze mířil na zadní tyč. Připravený byl však Dúbravka, který vyrazil pokus belgického křídelníka mimo dosah dorážejících hráčů. Skomírající hru Strak dokázalo nastartovat až čtyřnásobné střídání. Po rychlém přečíslení byl v nadějné pozici Isak, nicméně přihrávku obdržel pouze na paty, a nakonec tak z této šance vytěžil pouze rohový kop.

Shodně jako ve vzájemném souboji ze stejné fáze soutěže před čtyřmi lety se tedy z postupu radoval Manchester City. Úředním hracím dnem semifinále je 20. duben.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kinky7

Tak koho pro semi? Nejraději bych asi vítěze Chelsea - Leicester aby tu lidi zase neměli kecy na los kdybychom chytili Coventry

Reagovat
masina_LFC

Hocikoho len nie Coventry

Reagovat
Kinky7

Stejně to dopadne tak že to bude Liverpool city v semi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele