1. kolo
20.08.2023 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Gian Piero Gasperini (© AFP)

Höjlund už je v Bergamu zapomenut. Výhru Atalanty obstaralo milánské zklamání De Ketelaere

Fotbalisté Sassuola vstoupili do nového ročníku Serie A těsnou porážkou s Atalantou 0:2. Vzhledem k absenci největší hvězdy Domenica Berardiho byli Neroverdi mírným outsiderem, o své útočné eso nicméně přišli také v Bergamu, jelikož Rasmus Höjlund zamířil do Manchesteru United. I bez něj si však nakonec hostující celek poradil, když dánského kanonýra dokonale zastoupil host z Milána Charles De Ketelaere. Belgičan, který v dresu Rossoneri zůstal daleko za očekáváním, nejdříve nastřelil tyč, ale v 84. minutě již přesnou hlavičkou duel rozhodl.

Neroverdi rozhodně nečekal snadný vstup do nového ligového ročníku, neboť proti nim stál pátý celek loňské sezony, s nímž vyhráli pouze dvě z posledních 19 střetnutí. Vrásky na čele trenéru Alessiovi Dionisiovi navíc přidělávala budoucnost dlouholeté opory domácích Berardiho, jenž se již podle posledních informací dohodl na smlouvě s Juventusem. To klub z Bergama sice už před pár týdny přišel o talentovaného Höjlunda, kádr ale doplnil o několik zvučných jmen v čele s italským reprezentantem Gianlucou Scamaccou.

Vyrovnaný úvod byl bohatý na souboje, neúnavně zpívající fanoušci tak v úvodní půlhodině viděli více faulů, než střel. První nebezpečnou šanci přinesla až 32. minuta, kdy na pravé straně převzal míč Duván Zapata a doběhl až do vápna, z ostrého úhlu si ale brankář ránu pohlídal. Až v samotném závěru půle přišla další větší příležitost, znovu byl na jejím konci Zapata. Na přední tyči hlavičkoval s vidinou prvního gólu utkání, tu mu však vzal na brankové čáře Maxime López.

Neroverdi si svou první šanci šetřili až na začátek druhého dějství, hned ale byla nejblíže úvodní brance zápasu. Armand Laurienté totiž za vápnem napřáhl ke střele, kterou rozezvučel pravou tyč. De Ketelaerovi se nejspíše tento zvuk zalíbil, v 64. minutě totiž do brankové konstrukce vyslal ještě tvrdší ránu z výhodné pozice, do které mu přihrál další žolík Scamacca. Více ze hry mělo obecně Bergamo, ovšem zodpovědná defenziva v čele s Martinem Erličem důstojně odolávala. Když tedy nakonec byli v 84. minutě překonáni hlavičkujícím De Ketelaerem, frustrace byla o to větší, že míč překročil čáru jen o pár centimetrů, než byl obráncem odklizen. Výhru pojistil v nastavení Nadir Zortea, jehož nárt si s balonem náramně rozuměl.

Atalanta tak zahájila pouť ligovou sezonou očekávanou výhrou. Další tři body se pokusí získat 26. srpna proti nováčkovi z Frosinone, naopak Sassuolo čeká o den později výlet na hřiště mistrovské Neapole.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele