10. kolo
28.10.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lecce se nemůže rozpomenout na úvod sezony. Turín po konfrontacích s favority zabral

Fotbalisté Turína zvítězili v 10. kole Serie A na půdě Lecce 1:0. Uspávací první poločas završil gólem odchovanec Alessandro Buongiorno, k němuž propadl balon po přihrávce talentovaného Samueleho Ricciho. Tým z města, kterému se přezdívá Florencie jihu Itálie, si sice své příležitosti vypracoval, avšak rezolutní stopku jim vždy vystavil Vanja Milinkovič-Savič. Býci tak po porážkách od Interu a Juventusu bodovali naplno, Giallorossi naopak nevyhráli popáté v řadě. Na posledních pár minut se na hřiště za hosty podíval i David Zima.

Lecce, na jehož lavičce se objevil Daniel Samek, začalo po fantastickém vstupu do sezony herně upadat, o čemž svědčily čtyři zápasy v řadě bez vítězství. Stále se však Giallorossi nacházeli bezpečně daleko od sestupových vod, což pro ně bylo pro nadcházející průběh ročníku klíčové. Podobně špatně na tom byl v posledních týdnech i hostující Turín, jenž z pěti předcházejících duelů posbíral pouze dva body, přičemž už čtyřikrát po sobě nedokázal vsítit branku.

Domácí o sobě dali vědět pěkným signálem při standardce, když se k zakončení kousek za hranicí pokutového území dostal Lameck Banda, mladý útočník ovšem mířil pouze do míst, kde se nacházel urostlý Milinkovič-Savič. Na druhé straně se v poslední desetiminutovce odhodlal ke střele z dálky mladý talent Ricci, jenže bránu Lecce přepálil. Záhy se po protiútoku zaskvěl Milinkovič-Savič, jenž skvěle vychytal technickou ránu na zadní tyč z levé kopačky Pontuse Almqvista. Do vedení šli nakonec přece jen Býci. Míč propadl ke stoperu Buongiornovi, který jej napálil pod břevno.

Po změně stran opět dominoval Turín, což mohl gólově korunovat paraguajský útočník Antonio Sanabria, jeho hlavička ovšem nemířila mezi tři tyče. Granata i nadále kontrolovala průběh hry a Salentini nemohli najít účinný recept na její obranu. Ani střídání Gabriela Strefezzy, jenž se v minulé sezoně podepsal pod 12 přesných zásahů svého týmu, domácím nepomohlo. Naopak šanci na přidání pojistky měl v závěru Valentino Lazaro, jeho volej však prosvištěl kolem levé tyče.

Sérii nepříznivých výsledků tak nakonec prolomil hostující Turín. Giallorossi se v následujícím kole hraném 5. listopadu střetnou s AS Řím, Granata poté vyzve na souboj Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele