11. kolo
06.11.2023 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Turína (© AFP)

Turín v bitvě tabulkových sousedů vyzrál na Sassuolo. Ofenzivu hostů pomohl zchladit Zima

Hráči Sassuola padli v 11. kole Serie A na půdě Turína FC 1:2. Domácí nakročili za tříbodovým ziskem už v páté minutě, kdy je poslal svou premiérovou trefou v sezoně do vedení Antonio Sanabria. Hosté sice dokázali o chvíli později vyrovnat, v 68. minutě ale rozhodl o výhře Granaty Nikola Vlašič. Na úspěchu Býků se podílel i český obránce David Zima, jenž se na plac dostal na konci první půle, kdy střídal za zraněného spoluhráče.

Poměrně solidní obranu Turína v této sezoně zrazovali ofenzivní spoluhráči. Pro Býky bylo vysvobozením, že sedm nastřílených branek stačilo k zisku 12 bodů. Sassuolo na konci září potvrdilo dlouholetou zálibu v obírání favoritů, když zdolalo Juventus i Inter. Od té doby ovšem vyhrálo jediný soutěžní duel, a to až před několika dny ten proti Spezii, kterou vyřadilo z Coppa Italia po penaltovém rozstřelu.

Tým z Turína na nic nečekal a hned od začátku vlétl na svého soupeře. Po dvou velkých neproměněných šancích se v páte minutě dokázal po centru Adriena Tamézeho prosadit z hranice malého vápna Sanabria, a zaznamenal tak první přesný zásah v aktuálním ročníku. Hosté se dostali do nebezpečné situace až v 18. minutě, Kristian Thorstvedt vypálil z hranice velkého vápna k levé tyči a z první střely zařídil srovnání skóre. Domácí celek kromě této rány svému soupeři nic nedovolil a ve zbytku první půle dále kontroloval průběh hry, sám však nedokázal proměnit žádnou ze svých šancí, a tak šli hráči do kabin za vyrovnaného skóre.

Do druhého dějství znovu vstoupil aktivněji piemontský klub. Když se ale ocitl v nebezpečných situacích, nedokázal je úspěšně vyřešit. Hra se poté vyrovnala a do hry se více dostávalo Sassuolo, což výustilo ve střelu Armanda Laurientého, ta však skončila jen na levé tyči. Na druhé straně byl v 68. minutě přesnější Vlašič, který se po pěkné přihrávce Tamézeho ocitl uvnitř šestnáctky a nekompromisně zakončil. Pojistit vítězství domácích mohl v 81. minutě Sanabria, zamířil ale přímo do hostujícího gólmana.

Turínští se i tak rozpomněli na období mezi lety 2017 a 2021, během nějž vyhráli pět domácích vzájemných duelů za sebou. V příštím kole se 11. listopadu představí v Monze, Sassuolo o den dříve přivítá Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Miroslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele