9. kolo
21.10.2023 18:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Bývalá "Hříbata" zkrotila turínské "Býky". Výhru Interu zařídil gólový Thuram a bezchybný Sommer

Inter potvrdil roli favorita a v devátém kole Serie A zvítězil na půdě Turína 3:0. Domácí celek byl nucen využít netradiční obranu, což nebylo proti nejlepší ofenzivě v lize dostačující. Vítězství totiž po hodině hry vystřelil hostům Marcus Thuram, který tak podpořil dobrý výkon svého bývalého parťáka z Mönchengladbachu Yanna Sommera, jenž několika zákroky držel naděje svého týmu. Nerazzurri navíc prodloužili šňůru, při níž ještě venku neztratili ani bod a nedostali ani gól. Na domácí lavičce opět strávil celé utkání český obránce David Zima.

V tabulce italské nejvyšší soutěže koukal Inter na záda milánskému AC s dvoubodovým odstupem, za což mohla dvě domácí klopýtnutí z posledních týdnů. Nerazzurri se nejprve museli sklonit před Sassuolem a těsně před reprezentační přestávkou neudrželi dvougólové vedení a pouze remizovali s Bolognou. Dobré období neprožíval ani Turín, jenž na výhru čekal více než měsíc, na druhou stranu na domácí půdě ještě neprohrál.

Opatrný vstup do duelu byl přerušen až nebezpečnou střelou ze standardní situace Hakana Calhanoglua, která však letěla o metr mimo branku. Samuele Ricci oproti tureckému záložníkovi zařízení trefil, Sommer ovšem neměl s jeho pokusem žádný problém. Švýcarský brankář následně ukázal brilantní zákrok proti obstřelu Demba Secka. A do třetice všeho dobrého musel reagovat na hlavičku Pietra Pellegriho, který mimo jiné krátce působil u milánského AC.

Chvíli po návratu aktérů na hrací plochu se vydal Perr Schuurs do útoku. Nicoló Barella jej však sestřelil tak nešťastně, že Nizozemec špatně došlápl a v procesu si nejspíš vážně poranil vazy v levém koleni. Piemontský celek tak ztratil dalšího stopera. O chvíli později přišla další rána. Simone Inzaghi vytáhl eso z rukávu, když na trávník poslal Denzela Dumfriese.

Obránce se mu po několika málo minutách odvděčil přesnou asistencí, kterou zužitkoval Thuram střelou k tyči. V 67. minutě se prosadil také nejlepší střelec Serie A Lautaro Martínez, pro nějž šlo už o 11. přesný zásah v ročníku. Kosmetickou úpravu výsledku zařídil v nastaveném čase z pokutového kopu Calhanoglu.

Milánský Inter tak zůstal na hřištích soupeřů stoprocentní, když vyhrál i čtvrté venkovní utkání. V příštím kole 29. října přivítá AS Řím, Turín se o den dříve představí v Lecce.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele