7. kolo
02.10.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Střelecký půst Verony pokračoval i v Turíně. Domácí při oblíbeném pondělí opět neprohráli

Dohrávka sedmého kola Serie A mezi Turínem FC a Veronou skončila nerozhodně 0:0. První poločas orámovaly důležité zákroky Lorenza Montipa, jenž své kvality ukázal například proti nadějné střele Valentina Lazara. Oba týmy prohloubily neschopnost v ofenzivě, protože si nadále udržely průměr méně jak jednoho vstřeleného gólu na zápas, přičemž hosté se neprosadili již déle jak šest hodin. Český reprezentant David Zima sledoval nevydařené útoky na obou stranách hřiště pouze z lavičky domácích. Pozitivní pro Býky snad mohlo být alespoň to, že už přes dva roky neprohráli, pokud nastoupili k duelu v pondělí.

Verona vyhrála úvodní dva ligové zápasy, a když následně na hřišti Sassuola po změně stran vyrovnával Cyril Ngonge, vypadalo to na vynikající start sezony. Od tohoto momentu to však šlo s Hellasem ohromným tempem z kopce. Nejenže proti Neroverdi nakonec nebodoval, ale Belgičanův zásah byl i o více než měsíc později tím posledním, z něhož se klub radoval. Změna mohla přijít na půdě Turína, kde bodoval osmkrát z posledních devíti návštěv.

Vlažný začátek hry gólovým hodům nenasvědčoval, stejně jako prozatímní počet zásahů obou týmů v probíhajícím ročníku ligy. Nejaktivnějším hráčem byl nejprve Ngonge, který se chopil několika standardních situací. Belgičanovy centry se sice vcelku povedly, turínská obrana si s nimi však věděla rady. Opatrný duel byl k vidění i po zbytek první půle. Nebezpečnou příležitost si vytvořil až v nastavení Lazaro, nicméně Montipo se po míči rychle natáhl a šanci zneškodnil.

Hráči si pro diváky do druhého poločasu nepřipravili nic nového, proto trenéři přišli s řadou změn v sestavě. Davide Faraone, jeden ze střídajících hráčů v dresu Hellasu, přinesl svěží vítr a v 61. minutě předvedl nadýchaný centr směrem na bránu. Vanja Milinkovič-Savič ale ukázal, že dvoumetrová výška představuje právě při těchto akcích velkou devízu a vydařeným skokem odpálil míč do bezpečí. Na srbského obra nevyzrál o 15 minut později ani Milan Djurič poté, co vystřihl nůžky. Navzdory zvyšujícímu tlaku zápas dospěl k bezbrankové remíze.

Už šestý z posledních sedmi vzájemných duelů hraných v Turíně tak skončil nerozhodným výsledkem. Býky čeká v příštím kole 7. října derby na hřišti Juventusu, Verona se o den později představí ve Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele