3. kolo
02.09.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Lazio se postaralo o první ztrátu mistra. Kamada po přeletu do teplých krajin poprvé skóroval

Neapol v domácím duelu třetího kola Serie A podlehla Laziu 1:2. Souboj dvou nejlepších týmů loňského ročníku gólově odšpuntoval navzdory ofenzivní převaze domácích šikovnou patičkou Luis Alberto. Ačkoliv obhájce titulu velmi rychle našel odpověď díky brance Piotra Zieliňského, body pod Vesuvem nezůstaly. Po změně stran se totiž poprvé od letního příchodu trefil Daiči Kamada, jenž vyměnil dres Orlů z Frankfurtu za Orly z hlavního města Itálie. Římané si tak trochu překvapivě v jednom z papírově nejtěžších utkání sezony připsali své první body.

Úřadující mistr vstoupil do nové sezony podle očekávání, když v úvodních dvou kolech zvítězil s jediným inkasovaným gólem. Skvělou zprávou pro Partenopei bylo, že Victor Osimhen na svou střeleckou formu nezapomněl a už se stihl třikrát prosadit. Naopak na straně Lazia byla velmi pochmurná nálada, jelikož Orli dvakrát v řadě prohráli s papírově slabšími soupeři. Celek z hlavního města tak měl co napravovat.

Poprvé v sezoně se v základu Neapole objevil Khvicha Kvaratskhelia, který už ve třetí minutě střílel těsně vedle levé tyče. Z přímého kopu o chvíli později protáhl brankáře Zieliňski, na něhož navázal nebezpečnou hlavičkou Osimhen. Po 20 minutách hry se opět připomněl gruzínský reprezentant, jedovatou ránu do horního rohu brány vytěsnil na roh Ivan Provedel. Lazio ofenzivní pokusy obhájce titulu ustálo a samo pak těsně před odehranou půlhodinou udeřilo. Ojedinělou návštěvu ve vápně Neapole zužitkoval patičkou Luis Alberto, jemuž míč podél brankové čáry přiťukl Felipe Anderson. Domácí ovšem rychle srovnali zásluhou Zieliňského, jehož skákavý a nadvakrát tečovaný balon se štěstím doputoval až do sítě.

Jen pár vteřin po změně stran pálil uvnitř vápna Zieliňski, Provedel ovšem předvedl skvělý reflex a míč směřující pod břevno vyrazil. Na druhé straně ukázal v 52. minutě efektivitu hostů Kamada. Japonský záložník přijal přesný pas po práci skvěle hrajícího Felipeho Andersona a ranou na vzdálenější tyč vrátil Římanům vedení. To mohl zvýraznit po hodině hry Mattia Zaccagni, radost z přesného zásahu mu ale překazil ofsajd. Ze stejného důvodu opadla euforie i po gólu Mattea Guendouziho, jehož premiéra v dresu Lazia mohla začít snově. Neuznané branky ovšem nemusely hosty mrzet, jelikož domácí ke srovnání nepustili.

Neapol tak s dosud trápícím se soupeřem zaváhala a poprvé v sezoně poznala chuť porážky. Oba celky sehrají další duel 16. září. Gli Azzurri změří síly s Janovem, Orly poté bude čekat další těžká zkouška v podobě Juventusu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele