25. kolo
17.02.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Neapole (© AFP)

Frendrup si pod Vesuvem přátele nenadělal. Janov přišel o léta vyhlíženou výhru v závěru

Fotbalisté Neapole ve 25. kole Serie A remizovali na vlastním stadionu s Janovem 1:1. Ukončení 15letého čekání Grifone na tříbodový zisk z horké půdy Partenopei málem ukončil svým prvním gólem v sezoně Morten Frendrup, v poslední minutě řádné hrací doby ovšem vyrovnal Cyril Ngonge. Ten ke svému premiérovému zásahu v dresu Gli Azzurri využil asistence Giovanniho Di Lorenza, jenž nastoupil ke 200. utkání v nejvyšší italské soutěži.

Venkovní duely Janova slibovaly při pohledu do statistik gólové závěry utkání. Rovnou polovinu z celkově 14 inkasovaných branek obdrželi Grifone až po 80. minutě. Otázkou bylo, zda pozdní nekoncentrace či jiných neduhů obrany dokáže využít nepřesvědčivá ofenziva úřadujícího mistra. Neapol po nezvládnutém šlágru s AC Milán propadla až na devátou příčku a upínala se k návratu "stříbrného" Victora Osimhena z Afrického poháru, který ovšem do duelu kvůli potřebě odpočinku nezasáhl.

Prvním, kdo vyzkoušel reflexy Josepa Martíneze, byl už ve třetí minutě Khvicha Kvaratskhelia, s jehož přízemním pokusem z hranice vápna si brankář bez obtíží poradil. Na druhé straně zahrozil o čtyři minuty později Mateo Retegui, který mohl nikým nehlídaný pohodlně hlavičkovat, avšak proti dobře umístěnému zakončení se vytáhl Alex Meret. V 15. minutě napřáhl za vápnem domácí Frank Anguissa, opět ale mířil na gólmana Martíneze. Nepoučitelná obrana Neapole nechala krátce před půlhodinou hry znovu hlavičkovat Reteguiho na hranici malého vápna, i tentokrát však gólman jeho pokus k levé tyči vytěsnil.

A tak to krátce po změně stran zkusili hosté nohama. Ve 47. minutě se rozběhl proti míči Frendrup a prudkou dělovkou poprvé v utkání rozvlnil síť. O 10 minut později se prodral do vápna po levé straně Kvaratskhelia, který poslal nebezpečně vyhlížející pas do malého vápna, balon však bez teče prošel až k dobíhajícímu Matteu Politanovi, jenž pálil příliš slabě. V 74. minutě mohl využít nedůrazu v obraně Janovanů Anguissa, po rohu ale hlavičkoval těsně nad branku. Pak ovšem přišel obligátní závěr utkání hostů. Tentokrát sice museli domácí příznivci čekat až do 90. minuty, avšak nakonec z otočky kolem pokutového puntíku srovnal Ngonge.

Janov tak po remíze ze stadionu pojmenovaném po Diegu Maradonovi zapsal už pátou venkovní neprohru v řadě. V příštím kole přivítá 24. února Udinese, Neapol se představí o den později v Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele