32. kolo
14.04.2024 12:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Neapolskou vendetu za předvánoční debakl pokazil kmenový hráč domácích Cheddira

Fotbalisté Neapole remizovali ve 32. kole Serie A na vlastním hřišti s Frosinone 2:2. Partenopei šli od úvodního hvizdu za bodovým ziskem a už v 16. minutě byli za svou aktivitu odměněni výstavní brankou Mattea Politana. Hosté mohli srovnat po necelé půlhodině hracího času, nicméně Alex Meret skvělým zákrokem penaltu Leoni zlikvidoval. Domácí ale svému soupeři potupnou pohárovou prohru 0:4 nakonec neoplatili, neboť po změně stran i kvůli chybě hrdiny první půle dvakrát inkasovali. V obou případech pálil Walid Cheddira, jenž v kádru Giallazzurri hostuje právě z týmu pod Vesuvem.

Úřadující mistr naposledy přerušil čtyřzápasovou sérii bez vítězství, když porazil Monzu 4:2. I po tomto úspěchu ale domácí zůstávali v konkurenci Lazia stále mimo místa zaručující účast v evropských pohárech. Gli Azzurri tak potřebovali uspět proti Frosinone, které naopak všemi silami bojovalo ve vyrovnaném spodku tabulky o záchranu.

Zpočátku dělal outsiderovi potíže forvard Victor Osimhen, jenž se ocitl v souboji se Stefanem Turatim, po němž se místo gólových oslav musel svěřit do péče lékařů. Ani druhé setkání 22letého talentu s nigerijským kanonýrem neskončilo po ráně do středu brány dle představ fanoušků Neapole. Přesnou střelou se tak prezentoval až v 16. minutě Politano, který náramně zakroutil balon ke vzdálenější tyči. Krátce před uplynutím půlhodiny hry se přiřítil do vápna host z Neapole ve žlutém dresu Cheddira, jenž se po letmém kontaktu s obráncem svalil k zemi a Frosinone mělo výhodu penalty. S ní však Matías Soulé naložil prachbídně a nechal jen vyniknout Mereta. Klid na kopačky Partenopei mohl následně hned dvakrát vrátit Piotr Zieliňski, hlavičkou ovšem mířil mimo a levačkou jen slabě do rukavic Turatiho.

Také do druhého dějství vstoupil aktivně unikající Osimhen, souboj s hostujícím brankářem však znovu nezvládl. Své spoluhráče na druhé straně nepodržel ani Meret, jehož pomalou rozehrávku potrestal dorážející Cheddira. Radost z vyrovnaného stavu nicméně Canarini dlouho nevydržela, protože Khvicha Kvaratskhelia vypálil zpoza vápna a všudypřítomný Osimhen využil zpackané ofsajdové pasti soupeře k jemnému umístění míče do sítě. Jenže také domácí defenziva v 73. minutě nezafungovala, jak měla, když si na centr z pravé strany naskočil nehlídaný Cheddira a srovnal.

Frosinone tak zaskočilo Neapol a domů si odvezlo cenný bod. V následujícím kole se 21. dubna střetne s Turínem, Partenopei změří o den dříve síly s Empoli.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele