30. kolo
30.03.2024 12:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Neapol bez slavícího Kvaratskhelii zažila proti Atalantě smutný návrat na ligové trávníky

Atalanta zvítězila ve 30. kole Serie A v Neapoli 3:0 a upevnila si pozici zaručující účast v evropských pohárech. Tým z Bergama nasměroval gólem a asistencí k výhře Aleksej Mirančuk, jenž před pár dny skóroval i v kontroverzním duelu ruské reprezentace se Srbskem. Úřadujícímu italskému šampionovi, který hrál v limitované edici bílých dresů, tak jistě v ofenzivě scházel Khvicha Kvaratskhelia. Ten se totiž po historickém postupu Gruzie na Euro zotavoval ze svalového zranění.

Ačkoliv Neapolitánci nezvítězili ve třech soutěžních zápasech za sebou, mohli tuto bilanci připisovat spíše těžkému losu než ztrátě formy. Po porážce na stadionu Barcelony totiž Partenopei obrali rozjetý Inter Milán a stále se chtěli poprat o postup do Ligy mistrů. Podobný cíl si ovšem vymezila i Atalanta, která měla na svého jižanského soupeře dvoubodový náskok.

Na první šanci nemuseli diváci dlouho čekat. Už ve třetí minutě vyslal skvělou průnikovou přihrávku Mario Pašalič a Mirančuk běžel sám na bránu. Ruský fotbalista zvolil přízemní zakončení, ale trefil pouze tyč. Poté se hra z obou stran trochu uklidnila. Další vzrušení přišlo až ve 26. minutě, kdy po centru z levé strany vznikl v pokutovém území Neapole velký zmatek. Po několika hlavičkách a odrazech nakonec kopl míč do branky Mirančuk a Bergamo se dostalo do vedení. O chvíli později se hosté málem radovali znovu, když si za obranu soupeře naběhl Pašalič, Alex Meret však včasným výběhem gólu zabránil. V závěru první půle ještě zvýšil náskok Lombarďanů Gianluca Scamacca, který přesnou střelou zpoza vápna umístil balon do levého dolního rohu.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s cílem otočit nepříznivý výsledek, ale scházelo jim štěstí. V 55. minutě totiž zleva napálil míč do vzdálenější tyče Piotr Zieliňski a následnou střelu za hranicí velkého vápna tečoval Victor Osimhen tak, že Marco Carnesecchi měl co dělat, aby balon na brankové čáře vyrazil také alespoň na tyč. Atalanta si hlídala vedení a sama hrozila z protiútoků. Udeřit mohl Ademola Lookman, ale jeho ránu z levé části vápna Meret vyrazil. Poslední hřebíček do neapolské rakve zarazil nejlepší střelec Bergama Teun Koopmeiners, který po akci z levé strany poslal balon nechytatelně na zadní tyč.

Atalanta tedy překvapila obhájce titulu a výrazně si polepšila v boji o pohárovou Evropu. V příštím kole zamíří 7. dubna do Cagliari, Neapol tentýž den navštíví Monzu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele