8. kolo
08.10.2023 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Felipe Anderson (© AFP)

Liga mistrů dodala Orlům víru ve zdolání Atalanty. Lazio nezlomila ani ztráta pohodlného vedení

Cennou výhrou v milionářské soutěži povzbuzené Lazio zdolalo v osmém kole Serie A hostující Atalantu 3:2. K tříbodovému úspěchu nasměroval římský celek výborný start do utkání, když už v 11. minutě vedl o dva góly. Bergamo ovšem po hodině hry dorovnalo stav díky Seadu Kolašinacovi. V závěru tak musel přispěchat na pomoc střídající Matías Vecino. Nerazzuri zaznamenali na hřišti Biancocelesti vůbec první prohru od ledna 2017.

O poznání hůře vstoupilo do nového ligového ročníku Lazio, jemuž před víkendovými zápasy patřilo až 16. místo s pouhými dvěma výhrami. Alespoň v Lize mistrů se však Orlům poměrně dařilo. Po úvodní remíze s Atlétikem, kterou v 95. minutě zachraňoval gólman Ivan Provedel, se totiž ve středu povedl podobný kousek také Pedrovi, jenž ve shodném čase rozhodl o výhře římského klubu v Celtic Parku. Atalanta naopak atakovala v tabulce nejlepší čtyřku a na Stadio Olimpico navíc s Biancocelesti padla naposledy v lednu 2017.

Bylo to však Lazio, kdo se brzy ujal vedení. V páté minutě zápasu si totiž po rohovém kopu nešťastně srazil míč do vlastní sítě Charles De Ketelaere. Orli krátce nato přidali druhý gól poté, co přesnou přihrávku do vápna od Felipeho Andersona zužitkoval Taty Castellanos. Tříbrankový rozdíl chtěl obstarat Mattéo Guendouzi, z hranice šestnáctky však trefil jen břevno. Atalanta dokázala zareagovat po půlhodině hry, kdy si po centru Mattea Ruggeriho kontaktní branku připsal hlavičkující Éderson.

Své zaváhání z první půle chtěl ve 49. minutě napravit De Ketelaere, jeho střelu zblízka však reflexivně vyrazil Provedel. Lazio stále hrálo velice útočný fotbal, do rychlého brejku se dostal Pedro a dokázal ho také skvěle zakončit, celé této akci ale předcházel ofsajd. Atalanta nicméně dokázala v 63. minutě srovnat stav utkání po rohovém kopu a přesné hlavičce Kolašinace. Vrátit Laziu vedení se snažil střídající Daiči Kamada, jeho drzý průnik ale obrana Atalanty dokázala zastavit. Co se nepovedlo japonskému útočníkovi, to dokázal v 83. minutě Vecino, který využil šikovné sklepnutí od Castellanose. Poslední slovo chtěl mít střídající Luis Muriel, Provedel však přečetl jeho záměr a střelu lapil.

Lazio tak poprvé v sezoně zaznamenalo dvě výhry v řadě a po mnoha letech Atalantu na domácí půdě porazilo. V příštím kole vyzve 21. října Sassuolo, Orobici o den později přivítají Janov.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele