5. kolo
23.09.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

V Laziu opět hráči plní předepsané role. Při remíze s Monzou podržel Římany skórující Immobile

Lazio remizovalo v pátém kole Serie A na vlastním hřišti s Monzou 1:1. Zatímco poslední soutěžní gól domácích zaznamenal nejméně pravděpodobný hráč - brankář Ivan Provedel, střelecký účet posledního sobotního utkání italské nejvyšší soutěže naopak otevřel ten historicky nejúspěšnější - kapitán Ciro Immobile. Italský forvard prokázal železné nervy na sklonku 12. minuty, kdy suverénně proměnil pokutový kop ranou do levého dolního rohu. Lombarďané však zbraně nesložili a ještě do poločasu stanovili konečné skóre utkání, když se po zakončení placírkou prosadil Roberto Gagliardini.

Začátek nové sezony nezastihl v dobrém rozpoložení římské Lazio. To v úvodních čtyřech utkáních získalo pouze čtyři body, s čímž určitě nikdo v klubu úřadujícího vicemistra nemohl být spokojený. Monza měla dokonce o bod víc, a rozhodně tak měla ambice zabojovat v italském hlavním městě o vítězství. K tomu jí měl pomoci mimo jiné Andrea Colpani, který se v tomto ročníku prosadil už třikrát.

Úvod zápasu přinesl aktivitu na obou stranách. První větší příležitost přišla po skvělé přihrávce Colpaniho na Lorenza Colomba, ten ovšem přestřelil bránu Provedela. Nakonec se z vedení radovali domácí Orli, poněvadž po faulu v pokutovém území na agilního Mattiu Zaccagniho proměnil penaltu s ledovým klidem Immobile. Lepším celkem však byli Brianzoli, což vyústilo ve vyrovnání ještě v prvním dějství. Přízemní centr z pravého kraje si po teči našel Gagliardini, který s přehledem zakončil do odkryté části brány.

Stejný hráč zkusil štěstí i v úvodu druhé půle, zpoza vápna ale minul. Na opačné straně vyslal přízemní bombu z dálky Luis Alberto, jenže ani její trajektorie nekončila mezi třemi tyčemi. O chvíli později mohl opět skórovat Immobile, jeho skákavý balon nakonec orazítkoval zadní tyč. Defenzivu domácích také pořádně provětral ve formě hrající Colpani, který kromě obránců zaměstnal i Provedela jedovkou doprostřed brány. Nebezpečná byla také skrytá střela z dálky Georgiose Kyriakopoulose, nicméně ta pouze prosvištěla kolem pravé tyče.

Lazio tak zaznamenalo alespoň první bod na domácí půdě v probíhající sezoně, stále ale zůstává daleko za očekáváním. Jeho příštím soupeřem bude 27. září Turín FC. Monza se o den později utká doma s Bolognou.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele