21. kolo
21.01.2024 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Mateo Retegui (© AFP)

Salernitana prožila počtvrté za sebou zklamání s totožným průběhem

Fotbalisté Salernitany prohráli ve 21. kole Serie A s Janovem 1:2. Už ve druhé minutě se přitom prosadil domácí Agustín Martegani, příznivci Granaty se však v tu chvíli měli na pozoru, jelikož věděli, že jejich miláčci skórovali jako první i v předchozích třech soutěžních kláních, která nakonec všechna skončila porážkou. Jejich obavy se naplnily i tentokrát, přičemž rozhodující zásah obstaral v 57. minutě z pokutového kopu Albert Gudmundsson, jenž se na aktuální šestizápasové sérii bez prohry podílel již čtvrtým gólem.

Salernitana na úspěšný konec minulého roku nenavázala a po dvou prohrách s Juventusem nestačila ani Neapoli. V dalším utkání ale byly šance na vítězství o něco větší. Na druhou stranu Janov v novém roce dvakrát remizoval, a tak by si rád spravil chuť právě na posledním celku tabulky, kterému mimo jiné chyběl Boulaye Dia kvůli svalovému zranění.

I bez senegalského útočníka se ale Salernitana dostala bleskově do vedení. Už ve druhé minutě se totiž po přízemním pasu Domagoje Bradariče z levé strany prosadil prudkou ranou pod břevno Martegani. Janov na obdrženou branku odpověděl záhy. Krátká přihrávka Milana Badelje doputovala na kopačku Matea Reteguiho, který ve vápně propálil domácího brankáře střelou na bližší tyč. Ve 24. minutě mohl vrátit týmu ze Salerna vedení kapitán Antonio Candreva, jehož dalekonosný pokus jen o kousek minul horní roh brány. Na druhé straně znovu hrozil hlavičkující Retegui, na němž si ale tentokrát smlsl gólman Guillermo Ochoa.

Druhá půle dlouho nenabízela mnoho vzrušujících momentů, chvíli před odehranou hodinou však velmi nešikovně zahrál rukou kousek za hranicí vápna Matteo Lovato, za což šel Janov kopat penaltu. Tu ranou doprostřed proměnil Gudmundsson. V 62. minutě mohl rychle vyrovnat Candreva, jenž zahrával přímý kop z místa jen pár centimetrů za pokutovým územím. Svým projektilem ale pouze orazítkoval břevno. Domácí se navzdory útočným snahám do další výrazné příležitosti kvůli pevné obraně Janova nepropracovali.

Salernitana tak i podruhé v novém roce prohrála. Další zápas ji čeká 29. ledna proti AS Řím. Do rodiště Kryštofa Kolumba přijede o den dřív Lecce.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele