7. kolo
30.09.2023 20:45 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Martínez se v Salernu střelecky utrhl ze řetězu, čtyřmi góly vrátil Inter do čela ligy

Fotbalisté Interu zvítězili v sedmém kole Serie A na hřišti Salernitany 4:0, čímž napodobili milánské AC a opět se díky lepšímu skóre ocitli na prvním místě tabulky právě před svým odvěkým rivalem. Domácí outsider byl sice určitou dobu gigantovi vyrovnaným soupeřem a sám byl několikrát blízko vstřelené brance, zhruba po hodině hry ovšem zafungovala v poslední době velmi produktivní dvojice Marcus Thuram a Lautaro Martínez, přičemž druhý jmenovaný v utkání skóroval hned čtyřikrát.

Inter se vřítil do nového ročníku ve velkém stylu, a přestože naposledy prohrál se Sassuolem, stále byl první s nejlepší obranou i ofenzivou. Postrachem pro defenzivu soupeřů byl zejména Lautaro Martínez, který vsítil třetinu branek Nerazzurri a byl nejlepším střelcem soutěže. Rozjetý velkoklub se tentokrát snažila zastavit Salernitana. Ta ovšem ještě nezvítězila, minule navíc padla s Empoli, které do té doby ještě ani nevstřelilo gól.

O první šanci se ovšem přihlásili právě domácí, přímý kop Grigorise Kastanose však skončil ve zdi. Nebezpečnější byl na druhé straně o chvíli později Alexis Sánchez, jeho rána z první ale mířila nad branku. Střelecké pokusy Interu se sice začali kupit, hostujícím hráčům však scházela přesnost. Své šance si ale stále v menší míře vytvářeli i domácí, avšak ani jejich pokusy příliš starostí gólmanovi nenadělali. Největší šanci první 30minutovky si tak vytvořil až v jejím závěru Kostanos, jeho střela zamířila těsně vedle vzdálenější tyče. Další nebezpečně vyhlížející pokus ze strany Interu přišel ve 39. minutě, Hakan Calhanoglu ovšem nepropálil hradbu těl ve vápně.

Překvapivý průběh utkání probíhal i po změně stran, kdy se oba celky střídali v držení míče. Především však na vlastní polovině. Nerazzurri tak musel vysvobodit až střídající nejlepší střelec Serie A Martínez, který po osmi minutách na hřišti naběhl na přízemní centr Thurama a z bezprostřední blízkosti překonal domácího gólmana. Záhy se domácí tým dokonce radoval z vyrovnání, jeho branka ovšem musela být kvůli předcházejícímu ofsajdu odvolána. Naopak do konce utkání ještě přidal tři branky rozjetý Martínez, přičemž tu druhou z pokutového kopu. A původně vyrovnané utkání tak proměnil v jednoznačnou záležitost.

Inter tak nenechal nic náhodě a zvítězil i v Salernu. V příštím kole se 7. října doma utká s Bolognou, Granata se o den později představí v Monze.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele