9. kolo
22.10.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Antoine Makoumbou v souboji s Pasqualem Mazzocchim (© AFP)

Jankto začal pracovat na svém návratu na výsluní. Asistencí přispěl Cagliari k zisku bodu

Salernitana remizovala v devátém kole Serie A s Cagliari 2:2. Souboj dvou trápících se týmů dlouho nenabízel fanouškům příliš zajímavou podívanou, v 64. minutě ovšem na trávník nastoupil Jakub Jankto, který o čtvrthodinu později přihrál na branku Zitu Luvombovi. Pro českého záložníka, jenž nedávno v médiích vyjádřil touhu po návratu do reprezentace, šlo o první bodový zápis po přesunu zpět do Itálie. Strhující závěr se třemi dalšími góly však rozhodl o konečné dělbě bodů, kvůli níž Sardiňané zůstali na poslední příčce tabulky.

Odpolední duel v italské Kampánii svedl proti sobě dva trápící se celky, které od startu ročníku nedokázaly ani jednou zvítězit. Domácí Salernitana vstupovala do zápasu s pouhými třemi získanými body a nejhorší obranou v celé soutěži, jež inkasovala už 17 branek. Cagliari na tom ovšem bylo velmi podobně, jelikož nasbíralo jen o bod méně, přičemž mělo druhou nejhorší defenzivu a zároveň druhý nejhorší útok v lize.

Úvod utkání nenasvědčoval tomu, že by si chtěl některý z týmů vylepšit svou negativní bilanci. Dlouho se hrálo bez náznaku větší příležitosti ke skórování. Až ve 28. minutě utekl domácí defenzivě Luvumbo a překonal brankáře střelou mezi nohy. Nicméně gól rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu. Následovalo kombinování kolem středu hřiště, což ve 37. minutě přestalo bavit Mattea Pratiho, a tak vypálil z dálky. Benoït Costil musel předvést těžký zákrok.

Trenér Claudio Ranieri přišel do druhé půle s několika změnami v sestavě, protože si přál více než remízu, a tak se v 64. minutě objevil ve hře i Jankto, což nakonec vyšlo jako správný tah. Český záložník ukořistil na soupeřově polovině balon a vyslal jej na osamoceneho Luvumboa, který obstřelem poslal hosty do vedení. Granatu to ovšem nezaskočilo a Boulaye Dia vyrovnal, když se uvolnil a propálil brankáře tvrdou ranou. Vzápětí však s odpovědí přispěchal Nicolas Viola, jenž si výborně naběhl na centr a poslal celek ze Sardinie opět do vedení. Poslední slovo si ale vzali domácí, kteří se nevzdali a po ruce soupeře jim sudí přisoudil penaltu. Pokutový kop s přehledem proměnil Dia.

Dlouhotrvající čekání na vítězství tak nakonec žádný z celků neprolomil. Salernitana se 27. října v dalším ligovém kole střetne s Janovem, Cagliari změří o dva dny později síly s Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele