8. kolo
07.10.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Juventus udržel Turín v černo-bílém hávu. Ústřední roli tradičně hrály standardní situace

Hráči Juventusu ovládli v osmém kole Serie A městské derby, když na domácím hřišti porazili Turín FC 2:0. Po bezgólové první půli rozhodl duel ve 47. minutě svou premiérovou trefou v nejvyšší italské soutěži Federico Gatti. Na jeho zásah navázal o čtvrthodinu později po rohovém kopu Arkadiusz Milik, a Stará dáma tak 11 z posledních 15 ligových branek do sítě Granaty vstřelila po standardních situacích. Zejména díky nim tak Bianconeri v soubojích s lokálním rivalem udrželi dlouhou sérii neporazitelnosti. David Zima strávil celý zápas na lavičce hostů.

Do souboje městských rivalů vstupoval již tradičně z pozice favorita Juventus. V jeho prospěch hrála kromě neoddiskutovatelně kvalitnějšího kádru také vzájemná bilance, když s Býky naposledy prohrál před osmi lety, na vlastním hřišti dokonce v roce 1995. Jednou z hrozeb pro defenzivu hostující Granaty, která v dosavadním průběhu italské nejvyšší soutěže splňovala přísná kritéria, byl Moise Kean, jenž nastoupil do 100. utkání Serie A v kariéře.

Zkušený lodivod Massimiliano Allegri si musel poradit s absencí zraněných ofenzivních es Federica Chiesy a Dušana Vlahovič. Přestože se Kean prosadil již na konci páté minuty, jeho oslavný taneček byl přerušen kvůli předcházejícímu postavení mimo hru. Další příležitost se naskytla pro bývalého hráče Býků Bremera. Brazilský obránce se po centru ze standardní situace opřel hlavou do míče, který letěl těsně vedle branky. Ještě před odchodem do šaten zahrozila Granata nebezpečnou střelou z kopačky Raoula Bellanovy. Mladý italský obránce si dokonce připsal 15 minut ve finále milionářské soutěže v dresu svého následujícího soupeře Interu.

Stejně jako v úvodním dějství začal Juventus dychtivě a opět skóroval. Tentokrát nebyl žádný důvod k tomu, aby trefa neplatila. Gatti se prezentoval fanouškům Bianconeri svým premiérovým zásahem v italské nejvyšší ligové soutěži. Obránce využil zmatku v pokutovém území, který způsobil Vanja Milinkovič-Savič svým katastrofálním vyběhnutím na prázdno. Podobnou školáckou chybou se srbský brankář prezentoval znovu v 62. minutě. Tentokrát za ni taktéž zaplatil nejvyšší možnou cenou a po dalším úspěšném rohovém kopu slavil polský snajpr Milik. Přestože hosté zlepšili ke konci duelu svůj výkon, tak se až do trojnásobného hvizdu hlavního sudího nedočkali kontaktní trefy.

Juventus si tak na rivala vyšlápl a zaznamenal třetí domácí výhru v řadě. V příštím kole se 22. října představí na hřišti AC Milán, Turín FC o den dříve přivítá Inter.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele