4. kolo
16.09.2023 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Sladký příběh janovského nováčka nevydržel věčně. Neapol v závěru smazala dvougólové manko

Hráči Janova remizovali ve čtvrtém kole Serie A na domácím hřišti s Neapolí 2:2. Výsledek byl však pro příznivce týmu z Ligurie po závěrečném hvizdu lehkým zklamáním, neboť v 56. minutě vedl nováček soutěže o dva góly po trefách Mattii Baniho a Matea Reteguiho. Partenopei se však nevzdali a díky dvojici krásných branek dokázali klání alespoň zremizovat. Zklamáním pro trenéra aktuálního ligového mistra byl ale výkon neviditelného Victora Osimhena, jenž nenavázal na povedený reprezentační duel proti Svatému Tomáši a Princovu ostrovu, v němž nigerijský útočník zaznamenal hattrick.

Neapol se v minulém kole překvapivě sklonila před Laziem, které mistrovi připravilo lekci z produktivity. Jediný gól Partenopei v zápase vstřelil Piotr Zieliňski, jenž si chtěl proti Janovu spravit chuť z nepovedené reprezentační přestávky. Navrátilec mezi italskou elitu ovšem nemusel být pro hosty příliš lehkou kořistí, jelikož ve druhém kole dokázal dokonale zaskočit právě vicemistry z Říma.

Domácí mohli favorita šokovat krátce po úvodním hvizdu, ale Albert Gudmundsson po přízemním centru Stefana Sabelliho z dobré pozice minul. Partenopei sice drželi míč na svých kopačkách častěji, šance si však vytvářet nedokázali. Naopak ve 40. minutě se po centru od rohového praporku prodral k hlavičce v malém vápně Bani, který v pádu poslal balon za bezmocného Alexe Mereta.

Ani poločasová přestávka úřadujícímu mistrovi příliš nepomohla, jelikož v 56. minutě lovil míč Meret ze své sítě podruhé. Tentokrát Kevin Strootman připravil balon na hranici malého vápna pro Reteguiho, jenž po bleskurychlé otočce zamířil přesně k levé tyči a zvýšil náskok. Opařená Neapol si vůbec nevěděla rady se skvěle fungující defenzivou nováčka a s nadšením hrající Janované si duel užívali. Úsměv jim ovšem klesl v 76. minutě kvůli přesné bombě na přední tyč Giacoma Raspadoriho, který tak uchoval naděje Gli Azzurri na bodový zisk. Ten hosté nakonec ukořistili, když šest minut před koncem vyrovnal další střídající hráč Mateo Politano.

Janov tak po Laziu obral o body dalšího velkého kandidáta na titul. V příštím kole se Rossoblu střetnou 22. září s Lecce, Neapol se o dva dny později utká s Bolognou.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele