33. kolo
19.04.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Luis Alberto hodil za hlavu neshody s vedením klubu a vystřelil Laziu výhru v Janově

Fotbalisté Lazia zvítězili v předehrávce 33. kole Serie A na půdě Janova 1:0, a čtvrtým triumfem z posledních pěti ligových duelů tak udělali významný krok vstříc příčkám zajišťujícím pohárovou Evropu v příští sezoně. V první půli byli nicméně nebezpečnějším týmem domácí, kteří však žádnou z nebezpečných akcí nedotáhli k vedoucí brance. Po změně stran už otěže přebral favorit z Říma, což v 67. minutě vyústilo v gól Luise Alberta. Španělský středopolař, jenž minulý týden oznámil, že navzdory smlouvě trvající do roku 2027 nemá zájem v klubu po konci sezony pokračovat, tak alespoň drobně napravil svou pověst u příznivců Lazia.

Příkladem velmi solidní první sezony Janova po postupu ze Serie B mohla být několik dní stará remíza na půdě Fiorentiny, ale také srpnová výhra z úvodního vzájemného střetnutí s Laziem. Římané měli ve zbytku sezony za cíl získat místenku do jakéhokoliv evropského poháru. Spoléhat při tom ještě mohli na dlouholetou oporu Felipeho Andersona, pro nějž šlo o poslední měsíce v Evropě před návratem do rodné Brazílie.

Naladit návštěvníky Stadio Luigi Ferraris na kvalitní fotbal se již v páté minutě podařilo reprezentantovi Ghany Calebu Ekubanovi, svůj perspektivní průnik však zakončil pouze přízemní ranou těsně vedle pravé tyče. Pohledná patička Alberta Gudmundssona umožnila střílet z hrany vápna Mateu Reteguiovi, ten ovšem poslal balon nad břevno. Římanům zjevně chyběl zraněný dlouhodobě nejlepší střelec týmu Ciro Immobile, Biancocelesti totiž během první půle ani jedinkrát nezasáhli branku soupeře. Potrestat jejich bídný ofenzivní výkon se nepodařilo v nastaveném čase Ekubanovi, brejk tři na jednoho se rozhodl řešit sám a svůj projektil poslal vedle vzdálenější tyče.

Po změně stran se již favoritovi podařilo získat herní převahu, což v 67. minutě dokázal svou pátou brankou v sezoně potvrdit Luis Alberto. Španělský forvard musel děkovat za svou trefu Daičimu Kamadovi, jehož parádní pas ho našel prakticky nebráněného kousek od hranice malého vápna. Janované nedokázali navázat na vydařený první poločas a cestu Římanů za třemi body již nikterak nekomplikovali.

Janov tak na pátý zápas v řadě bez porážky nedosáhl. V příštím kole přivítá 28. dubna Cagliari, na hřiště Lazia přijede tentýž den Verona.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele