10. kolo
27.10.2023 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Albert Gudmundsson (vlevo) (© AFP)

Salernitana v Janově prohloubila své trápení. Domácí při výhře ukončili kratší ofenzivní půst

Fotbalisté Salernitany prohloubili nekončící krizi i na půdě Janova, kde v 10. kole Serie A prohráli 0:1. Domácí byli již od prvních minut jednoznačně lepším týmem na hřišti, což po dvou nastřelených tyčkách přetavil ve vítězný gól Albert Gudmundsson. Rossoblu se tak po dvou prohrách bez vstřelené branky mohli radovat ze zisku tří bodů. Granata si naopak bude muset s nejhorší defenzivou v celé soutěži na první triumf od startu ročníku ještě počkat.

Janov do zápasu vstupoval po dvou velmi těžkých utkáních s italskými velkokluby, z obou ale odcházel s hlavou vztyčenou navzdory nulovému bodovému zisku. Doma s milánským AC inkasoval až v 87. minutě a Atalanta rovněž našla recept na obranu Grifone až v samém závěru. Salernitana příliš důvodů k radosti neměla. Jediným faktorem, proč nespadla na samé dno tabulky, byl probuzený Boulaye Dia, jenž dvěma zásahy odmítl porážku s Cagliari.

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí, kteří si již ve čtvrté minutě vytvořili první gólovou šanci. Hlavičkující Milan Badelj ale trefil pouze pravou tyč. Konstrukci brány orazítkoval v 17. minutě také Mateo Retegui, který po ráně z otočky spálil druhou velkou příležitost Janova. Po půlhodině hry už ovšem na Stadio Luigi Ferraris propukla gólová radost. Na hranici velkého vápna si převzal míč Gudmundsson a milimetrově přesnou přízemní střelou jej poslal do levého spodního rohu hostující branky. Velmi špatně hrající Salernitanu ještě před koncem první půle podržel Guillermo Ochoa, jenž zlikvidoval nebezpečný pokus Stefana Sabelliho.

Po změně stran Granata přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a Rossoblu především bránili. To jim šlo velmi dobře a hosté se i přesto, že drželi ve druhém dějství míč na svých kopačkách až zhruba 70 % času, nedostávali do gólových šancí. Jedna obrovská možnost na srovnání však pro hráče v bílých dresech přece jen přišla. Pasquale Mazzocchi ovšem z bezprostřední blízkosti napálil hlavičkou pouze břevno a z následné dorážky vysoko přestřelil Dia. Na kýžený gól tak Granata nedosáhla.

Tým z města Salerna se tedy opět první výhry nedočkal a po další ztrátě může po víkendu propadnout až na poslední příčku. V příštím kole 4. listopadu přivítá Neapol, Janov se o den později představí na hřišti Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele