18. kolo
29.12.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Marko Arnautović (© AFP)

Veleúspěšný prosinec nedostal patřičné zakončení, Inter přibrzdil odchovanec dotírajícího Juve

Janov ve svém posledním soutěžním klání roku 2023 překvapil favorizovaný Inter, s nímž na vlastním hřišti remizoval 1:1. Lídr italské ligy se krátce před koncem základní hrací doby úvodního dějství dostal do vedení, v dlouhém nastavení ovšem vyrovnal Radu Drăgușin, produkt akademie druhého celku tabulky Juventusu, o nějž projevily zájem kluby anglické Premier League. Zásah rumunského stopera byl vůbec první inkasovanou ligovou brankou hostů v prosinci.

Janovany nečekalo v posledním utkání roku lehké sousto, jelikož přivítalo vedoucí Inter. Ten proplul celým prosincem bez inkasovaného gólu a k tomu přidal plný počet bodů. Nerazzurri si v čele soutěže vypracovali čtyřbodový náskok na Juventus, který v předminulém kole přišel po remíze 1:1 o body právě s Janovem. Proti "Staré dámě" vyrovnával nejlepší střelec domácích Albert Gudmundsson, jenž naposledy další brankou a asistencí dovedl svůj tým k výhře nad Sassuolem.

Jako první se ale v rodišti Kryštofa Kolumba mohl prosadit Marcus Thuram, jemuž balon připlul na hlavu po nadýchaném centru Marka Arnautoviće. Francouzský útočník se sice k zakončení i přes dotěrné bránění domácích zadáků dostal, pokusu však chyběla potřebná razance. Po rozplynutí kouře způsobeném pyrotechnikou mohl kotel Janova málem slavit, a to když Francesco Acerbi tečoval balon skoro až do vlastní sítě.

Ke smůle Rossoblu ale hlavička zadáka Interu minula o centimetry levou tyč. Na sklonku poločasu se pak na hosty usmála štěstěna znovu, když se po střele Nicola Barelly do tyče odrazil míč k Arnautovićovi, jenž neměl problém zasunout ho do prázdné klece. Ještě před odchodem do šaten ovšem domácí vyrovnali zásluhou přesné hlavičky z rohového kopu v podání Drăgușina.

Po změně stran se po sklepnutí Barelly dostal do nebezpečného zakončení nejaktivnější hráč hostí Arnautović. Kontroverzní útočník ale ohrozil pumelicí pouze banner za bránou Janova. Josep Martínez tak musel předvést fotbalové umění až po hlavičce Acerbiho, jemuž posadil balon na hlavu skvěle zahraným přímým kopem Hakan Çalhanoğlu. Inter se pak snažil nátlakovou hrou zvrátit duel na svou stranu, více než převahu v držení míče si však již nevytvořil.

Janov tak v posledním zápase roku potěšil fanoušky remízou s lídrem soutěže. Na bodový zisk se pokusí navázat 5. ledna v Bologni. Nerazzurri přivítají o den později Veronu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele