24. kolo
11.02.2024 18:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Charles De Ketelaere (© AFP)

V nevídané formě hrající De Ketelaere nasměroval Atalantu k výhře na horké půdě Janova

Hráči Atalanty vyhráli ve 24. kole Serie A na hřišti Janova 4:1. Nerazzurri nasměroval v cestě za třemi body skvělým individuálním výkonem Charles De Ketelaere, který své snažení vyšperkoval prvotřídní trefou zpoza vápna. Mladý Belgičan opět potvrdil svou formu ze začátku kalendářního roku, neboť se jednalo už o jeho šestou branku. Bergamo si tak připsalo čtvrtou výhru v řadě, Rossoblu naopak doma padli po více než čtvrt roce.

Janov vstupoval do souboje týmů, které dosud v roce 2024 nenašly přemožitele, s výtečnou bilancí, protože před vlastním publikem nepadl od začátku října. Vděčit za to mohl především pevné defenzivě, jelikož Rossoblu už dva a půl měsíce neinkasovali v žádném klání více než jeden gól. Změnit to chtěla Atalanta, jež se díky skvělým výkonům zapojila do vyrovnaného boje o čtvrtou pozici.

Poněkud ospalejší úvodní pasáž hry rozčíslo Bergamo ve 23. minutě. Mario Pašalič předvedl povedený průnik středem hřiště, který zakončil milimetrovým pasem na De Ketelaerea. Odchovanec Brugg si míč převzal krátce za hranicí vápna a prvotřídní ranou k tyči otevřel skóre. Janov poté přidal, především Albert Gudmundsson větral po levé straně defenzivu Orobici, ti ale těsný náskok do poločasové pauzy uhájili.

Po návratu ze šaten měli domácí k dispozici rohový kop, který dokázala Atalanta odvrátit jen ke kopačkám Mortena Frendrupa, ten ale rozvlnil jen boční síť. Dlouho to však Rossoblu mrzet nemuselo, neboť v 51. minutě se do míče na hranici vápna opřel bývalý hráč hostí Ruslan Malinovskij a pumelicí k levé tyči srovnal. Krátce nato si však vzalo Bergamo vedení zpět, když zápas nádherných gólů vylepšil perfektně zatočeným přímým kopem Teun Koopmeiners. Definitivní pojistku pak mohl přidat Giorgio Scalvini, jenž dorazil hlavičku Pašaliče. A ačkoliv se Josep Martínez snažil s vypětím všech sil, míč přece jen o milimetry čáru přešel. Po sedmiminutovém přezkoumávání situace byl ale gól kvůli stejně těsnému ofsajdu odvolán. Třetí gól hostů tak přidal až v dlouhém nastavení Davide Zappacosta, na něhož ještě navázal El Bilal Touré.

Atalanta udělala další krok k postupu do Ligy mistrů a v Janově zvítězila. Nerazzurri se příště představí 17. února na svém trávníku proti Sassuolu, Rossoblu ve stejný den navštíví Neapol.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele