6. kolo
28.09.2023 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Janova (© AFP)

Posila z Argentiny katem Římanů. Janov si po devíti letech vyšlápl na AS

AS Řím pokračoval v nepovedených výkonech i v šestém kole Serie A, když si ze hřiště Janova odvezl porážku 1:4. Na brzkou trefu nováčka ještě Vlci zásluhou hlavičky Bryana Cristanteho odpověděli, na zásah Matea Reteguiho už však zareagovat nedokázali, a sami naopak ještě dvakrát inkasovali. Italský útočník, který do července patřil argentinské Boce Juniors, tedy po zápase proti Laziu rozhodl také střetnutí s druhým velkoklubem z hlavního města. Grifone se tak dočkali prvního domácího vítězství v sezoně, hosté se naopak nadále trápí a v tabulce jim patří až 16. příčka.

Římané stále nemohli najít ideální rytmus pro konzistentnost svých výkonů. Po třech selháních v úvodu sezony přišlo vysoké vítězství nad Empoli, které ovšem vystřídala remíza v minulém kole s Turínem. José Mourinho však byl po utkání s výkonem svých svěřenců spokojený. Radost mu dělala především letní posila Romelu Lukaku, jenž se v předchozích třech duelech za AS vždy prosadil. Na střeleckou formu chtěl navázat i proti Janovu, s nímž neprohráli od roku 2014.

Jako první se však hned v páté minutě prosadil Albert Gudmundsson, který si převzal balon kousek před šestnáctkou a přízemní střelou otevřel skóre. Hosté v úvodní dvacetiminutovce v podstatě nic nepředvedli, přesto se chvíli po jejím uplynutí mohli radovat z vyrovnání, když do protipohybu gólmana přesně nasměroval míč hlavou Cristante. Rozkouskovaný první poločas žádnou atraktivní podívanou nenabízel. Vrásky trenérům navíc dělala zranění, neboť Mourinho musel nahradit Diega Llorenteho a domácí kouč byl donucen střídat dokonce dvakrát. Přesto se hlasití fanoušci na Stadio Luigi Ferraris dočkali před pauzou ještě jedné trefy, když pěknou kombinaci Rossoblu zakončil přesnou dělovkou Retegui.

Druhé dějství již nabízelo o poznání aktivnější fotbal, nadále mu však scházelo koření nejen v podobě šancí, ale tentokrát také gólů. Lukaku sice dokázal míč dostat v 54. minutě do sítě, o vyrovnání ovšem připravil hosty jednoznačný ofsajd. Stoprocentní přesnost svých zakončení tak na druhé straně opět předvedli domácí, když se na malém vápně nejlépe zorientoval Morten Thorsby a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 3:1. Rozklad AS pak dokončil střelou do poloprázdné brány střídající Junior Messias.

Janov tedy dokázal zaskočit trápící se Řím a vybojoval tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas v neděli 1. října. Vlci změří síly s Frosinone, nováček zavítá do Udine.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele