28. kolo
09.03.2024 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Monzy (© AFP)

Motův fantastický gól pobláznil i spoluhráče. Rozhodnutí přinesl na trávník jeho náhradník

Hráči Janova nestačili ve 28. kole Serie A na Monzu, se kterou před vlastními fanoušky prohráli 2:3. Zápas měli od samého úvodu lépe rozehraný hosté, kteří i díky akrobaticky zakončenému voleji v podání Danyho Moty vedli o poločasové přestávce o dva góly. Domácí se sice nechtěli smířit s druhou porážkou od Brianzoli v sezoně a po změně stran srovnali, jenže v 80. minutě rozhodl Daniel Maldini, jenž o chvíli dříve nahradil na trávníku právě Motu.

Monza ukončila povedenou sérii pěti zápasů v řadě bez porážky na hřišti AS Řím, kde vyhořela a nakonec padla vysoko 1:4. Těžké střetnutí však za sebou měl i její soupeř z Janova, který nestačil na Inter. Rossoblu však tentokrát měli výhodu domácího prostředí, v němž od startu ročníku padli pouze třikrát, přičemž to vždy bylo s papírově mnohem silnějším týmem.

Úvod utkání rozkouskovaný několika fauly a lehkými zraněními sice patřil domácímu Janovu, ten si ale velkou šanci nevytvořil. První radost naopak zavládla v táboře hostů, když Andrea Colpani vracel přetažený centr před branku na Mattea Pessinu, který osamocený jednoduše hlavičkoval do sítě. Trvalo to 10 minut hustého deště a mírného tlaku Janova, než přišel kariérní gól Moty. V roli asistenta stál opět Colpani, jenž našel vysokým centrem na hraně vápna právě portugalského útočníka, který fantastickou ranou přes hlavu navýšil vedení. Třetí branku mohl přidat sám Colpani, nastřelil však pouze břevno.

Druhý poločas začal velkou smůlou vedoucí Monzy. Po rohu si totiž málem srazil míč do vlastní sítě Pablo Marí, avšak pohroma přišla o chvíli později, kdy zpětná kontrola odhalila, že bývalý stoper Arsenalu zasáhl balon rukou. Rozhodčí odpískal pokutový kop, který sice napoprvé neproměnil Albert Gudmundsson, z následné dorážky se ovšem nemýlil. Ještě větší radost vypukla v ochozech v 68. minutě, kdy si po náběhu do vápna zasekl míč Vitinha a přesnou ranou k levé tyči srovnal. Hosté se ale nevzdali a v 80. minutě si vzali vedení zpět, když po pěkné kombinaci dorážel do odkryté branky střídající Maldini.

Janov tak domácí sílu nakonec nepotvrdil a s Monzou padl. V dalším kole se 17. března střetne s Juventusem, Biancorossi změří o den dříve síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele