27. kolo
04.03.2024 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

U míče Henrich Mchitarjan (© AFP)

Suverénní Inter náskokem z první půle nepohrdl, Inzaghi oslavil jubileum další výhrou

Inter Milán zvládl 27. kolo Serie A, ve kterém porazil Janov 2:1. Na úvodní gól Kristjana Asllaniho z 30. minuty rychle navázal z penalty Alexis Sánchez, přičemž oba úspěšní střelci zaznamenali první ligovou trefu v sezoně. Vítězné střetnutí bylo speciální i pro Simoneho Inzaghiho, jenž zaznamenal již svůj 300. zápas na pozici trenéra v italské nejvyšší soutěži. Hosté tak odjeli z Milána bez bodu, ačkoli favoritovi způsobili snížením na rozdíl jediného gólu komplikace. Aktuální lídr tabulky navíc po ztrátě Juventusu navýšil náskok už na 15 bodů.

Asi žádný tým napříč pěti nejlepšími evropskými ligami nepůsobil tak suverénně jako právě Inter. Ten totiž v každém z posledních čtyř duelů nastřílel přesně čtyři branky a na čele tabulky si vypracoval luxusní náskok 12 bodů. Janov přijel bojovat o senzaci se sérií pěti venkovních duelů bez porážky v zádech, na půdě Nerazzurri však naposledy skóroval v roce 2015.

Proto si hosté hráče Interu pečlivě hlídali. Gólové parametry měly v 15. minutě dvě šance Federica Dimarca, Josep Martínez si ale na obě střely v rychlém sledu počíhal. Pozornost brankáře si na druhé straně vyzkoušel také Mateo Retegui, Yann Sommer ale hlavičku zneškodnil. Těsně před uplynutím 30 minut se ale favorit již prosadil. První ligové trefy v sezoně se dočkal Asllani, který v běhu využil přesné přihrávky od Sáncheze a vyšší střelou překonal Martíneze. Druhý gól vstřelili hosté po penaltě zkušeného chilského reprezentanta, jenž se dočkal teprve první trefy v aktuálním ročníku.

Janov se ale brzy ze dvou inkasovaných branek oklepal a již v 54. minutě se dočkal gólu. Obrana Interu zapomněla po odvrácení několika šancí na Johana Vásqueze. Mexický obránce vyslal za záda Sommera skákavý a rychlý pokus, kterým snížil stav utkání na 1:2 z pohledu hostů. Domácí tak inkasovali poprvé po téměř 500 minutách napříč soutěžemi. Vitinha se navíc o 12 minut později začal radovat z vyrovnání, jeho emoce ale utnul odmávaný ofsajd. Milánský velkoklub si byl vědom těsného náskoku, obrana Janovu ale žádný další gól favoritovi nedovolila.

Janovu tak nebyla venkovní forma nic platná a na San Siru těsně prohrál. V příštím kole přivítá 9. března Monzu, Inter se představí tentýž den v Bologni.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele