32. kolo
14.04.2024 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Yann Bisseck (© AFP)

Milánské tribuny v čele s vykartovaným Martínezem se speciální výhry Interu nedočkaly

Cagliari nečekaně remizovalo ve 32. kole Serie A na půdě suverénního Interu Milán 2:2. Celek ze Sardinie tahal od začátku za kratší konec a už ve 12. minutě prohrával zásluhou Marcuse Thurama. Herní převahu sice dokázali Nerazzurri zužitkovat po změně stran ještě jednou, v obou případech však hosté našli odpověď. Miláňané tak nakonec zisk rekordních 85 bodů po 32 odehraných zápasech neoslavili a při absenci vykartovaného nejlepšího střelce ročníku Lautara Martíneze ztratili body teprve pošesté v sezoně.

Inter měl v domácím utkání proti Cagliari o motivaci postaráno, případnou výhrou totiž mohl dosáhnout mety 85 bodů. Takový výsledek by z Nerazzurri udělal první klub, který by v éře, kdy se udělují tři body za vítězství, získal v Serii A 85 bodů ve 32 zápasech. Za tímto úspěchem je hnaly domácí tribuny, před kterými v letošním ročníku ze 16 střetnutí hned 13krát vyhráli a jen jednou padli. Cagliari mělo ale také slušnou formu, což potvrdilo i překvapivou výhrou s Atalantou.

Suverén italské ligy mohl jít do vedení už v páté minutě, kdy Nicoló Barella volejem k pravé tyči pořádně protáhl Simoneho Scuffeta. O úvodní zásah se však postaral až Thuram, jenž zblízka bez okolků dorazil přesnou přihrávku obětavého Alexise Sáncheze. Síť za hostujícím gólmanem rozvlnil ještě Barella, rozhodčí ale jeho trefu ihned odvolal kvůli ofsajdu.

O navýšení těsného náskoku se mohl krátce po přestávce postarat Federico Dimarco, jeho pohledný volej zpoza šestnáctky ovšem proplachtil těsně nad břevnem. Scuffeta po hodině hry pořádně protáhl rovněž Hakan Calhanoglu, jenž z přímého kopu z dálky mířil k pravé tyči. Ze své vůbec první vážnější šance tak udeřilo Cagliari. Eldor Shomurodov si našel odražený balon na hraně šestnáctky a okamžitě jej vyslal po zemi mimo dosah Yanna Sommera. Vedení následně domácímu týmu vrátil proměněnou penaltou Calhanoglu. Ostrovany však další trefa nezlomila a v 83. minutě dorovnal krok po pěti minutách na trávníku střídající Nicolas Viola. Zkušený Ital mohl v samém závěru rozhodnout, na konci smělého kontru ale poslal hlavičku přímo do náruče Sommera.

Inter tak doma překvapivě zaváhal a získal jen bod. V následujícím kole jej 22. dubna čeká velké derby s AC Milán, Cagliari vyzve o tři dny dříve Juventus.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele