8. kolo
07.10.2023 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Bologna o spanilou sérii nepřišla ani proti lídrovi soutěže. Inter prohospodařil slibný náskok

Fotbalisté Interu remizovali v osmém kole Serie A s Bolognou 2:2. Vedoucí celek soutěže se již ve 13. minutě radoval z dvougólového náskoku, na kterém se gólově podílel i nejlepší ligový střelec Lautaro Martínez. Argentinec ovšem posléze fauloval v šestnáctce, a tak do přestávky stihl z penaltového puntíku snížit Riccardo Orsolini. O cenný bod se ještě před hodinou hry postaral Joshua Zirkzee, jenž zároveň prodloužil sérii neproher Rossoblu na sedm utkání.

Průběžné první místo zařídila loňskému finalistovi Ligy mistrů nejen nejlepší obrana v Serii A, ale i nejproduktivnější útok. Ten si v minulém kole s chutí zastřílel proti Salernitaně, čímž vyslal jasnou zprávu do Boloně. Rossoblu v posledních čtyřech utkáních neinkasovali a ustáli mimo jiné i Neapol, sami ale góly moc nedávali. To se však nedalo říct o Martínezovi, který jich sám vsítil víc než všichni hráči soupeře dohromady.

Po dobrém vstupu Interu do zápasu přišlo nebezpečí i ze strany hostujícího celku. Zpoza vápna vypálil Lewis Ferguson, avšak těsně minul levou tyč. Vedení se ovšem ujali fotbalisté Nerazzuri. Rohový kop se snesl na hlavu stopera Francesca Acerbiho, jehož prodloužení za sebe nakonec skončilo za zády Lukasze Skorupského. Pozadu nezůstal ani snajpr Martínez, jenž z pořádné dálky propálil vše, co mu stálo v cestě. Argentinec ale o chvíli později fauloval ve vlastní šestnáctce, a Bologna tak měla výhodu pokutového kopu. Ten proměnil přízemní ranou k tyči křídelník se sedmičkou na zádech Orsolini.

Tým z města nejstarší univerzity na světě krátce po přestávce srovnal. Zakončení po zemi z kopačky Zirkzeeho překonalo Yanna Sommera. Zkušený italský zadák Acerbi měl na hlavě další branku, tentokrát pouze minul levou tyč. I druhý střelec Interu mohl utkání rozhodnout, a to v 73. minutě, jenže také po centru od rohového praporku netrefil zařízení. Hlad po vítězství byl vidět spíše u hráčů v černo-modrém, obrana Rossoblu jim už ale další přesný zásah nedovolila, a tak zůstala posedmé v řadě neporažena.

Dvě nejlepší obrany v lize tedy připravily fanoušky o zážitek z vítězné branky. Inter pojede v příštím kole 21. října na hřiště Turínu FC, Bologna přivítá na svém stadionu o den dříve nováčka z Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele