31. kolo
06.04.2024 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Empoli (© AFP)

Empoli vybředlo z ofenzivní krize, střeleckou přehlídku zapůjčených hráčů rozsekl Niang

Empoli zvítězilo ve 31. kole Serie A na domácím stadionu s Turínem FC 3:2. Ofenzivní zmar z předešlých utkání zlomil už v šesté minutě host z Atalanty Nicoló Cambiaghi, jenž si pohlednou pumelicí z dálky připsal první gól v ročníku. Odpověď si po změně stran připravil hlavičkující Duván Zapata, kterého Býkům taktéž zapůjčilo Bergamo. Kolumbijský reprezentant zvládl v nastaveném čase zareagovat také na zásah Mattea Cancellieriho, pro změnu kmenového hráče římského Lazia. Ve zbytku klání se ovšem ještě stihl prosadit domácí M'Baye Niang a jeho trefa už byla definitivně tou rozhodující, která zároveň vyvedla Azzurri ze zóny sestupu.

Empoli se po sérii šesti zápasů bez porážky opět propadlo do herní deprese, když čtyřikrát za sebou padlo bez vstřelené branky. To se projevilo i na postavení v tabulce, jelikož Azzurri se opět sesunuli do sestupové propasti. Ani tentokrát je navíc nečekal jednoduchý soupeř, neboť na jejich hřiště dorazili Býci z Turína. Ti naopak čtyřikrát po sobě neprohráli, přičemž hned ve třech případech udrželi čisté konto.

O to však v Empoli přišli už v šesté minutě, kdy z dálky napřáhl Cambiaghi a vyslal nechytatelnou dělovku do pravé části branky. Následně se ujali iniciativy Býci, z herní převahy však nebyli schopni vyprodukovat nadějnou příležitost. V závěru první půle bylo naopak rušno v pokutovém území hostů, Azzurri ovšem dobře rozehraný rohový kop zakončili nepřesným nákopem.

Zkraje druhého dějství se po rohovém kopu prodral ke krkolomné hlavičce zblízka Zapata, naneštěstí pro hosty zamířil přímo do rukavic připraveného gólmana. V 60. minutě už byl ale kolumbijský reprezentant přesný. Po rohovém kopu si udělal prostor na malém vápně, odkud hlavičkou zamířil do levého dolního rohu.

Azzurri si ovšem vzali vedení zpět, když si Cancellieri navedl balon na levou část vápna a tvrdou ranou mezi nohama clonícího hráče zakončil ke vzdálenější tyči. Zkraje nastavení však opět vyrovnal Zapata, jenž nikým nebráněný nasměroval ideální centr pod nohy gólmana. Poslední slovo měl nakonec domácí žolík Niang, který přesnou zpětnou přihrávku do šestnáctky poslal přesně k pravé tyči.

Empoli tak doma zaskočilo Granatu a získalo tři důležité body. Oba celky sehrají další zápas 13. dubna. Azzurri změří síly s Lecce, Býky bude čekat turínské derby s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele