19. kolo
05.01.2024 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lorenzo De Silvestri (© AFP)

Bologna zachraňovala kouzlo domácí půdy v nastavení. Defenzivní taktika přinesla Janovu bod

Bologna byla v úvodu nového kalendářního roku blízko druhé prohry po sobě, nakonec ale v 19. kole Serie A remizovala na vlastní půdě s Janovem 1:1. Hosté sice po celý duel tahali za kratší konec provazu, díky brance Alberta Gudmundssona ale až do nastaveného času druhé půle sahali po překvapivém triumfu. To však nakonec odmítl Lorenzo De Silvestri, jenž v 96. minutě srovnal, a domácí tak díky němu uhájili neporazitelnost před vlastními fanoušky, která trvala od srpna loňského roku.

Bologna sice zakončila kalendářní rok 2023 porážkou, stále se však v tabulce nacházela na fantastické páté příčce. Rossoblu se mohli chlubit především skvělou domácí bilancí, na Stadio Renato Dall'Ara totiž vyhráli už sedmkrát v řadě a od startu sezony zde prohráli naposledy v prvním kole proti milánskému AC. Tentokrát přijel na horkou půdu Janov, jenž měl za sebou tři těžké zápasy, mimo jiné proti Juventusu a Interu, ze kterých dokázal získat úctyhodných pět bodů.

A k dalšímu zisku nakročil outsider již ve 20. minutě, kdy se po faulu na hranici šestnáctky dostal k přímému kopu z velmi solidní pozice. Standardky se ujal Albert Gudmundsson a míč se mu podařilo trefit tak šikovně, že zapadl přesně k zadní tyči. Červenomodří sice potvrzovali roli výrazně lépe postaveného celku a svého soupeře na hřišti jasně převyšovali, jenže hosté se poměrně často dokázali uvolňovat do zajímavých brejkových situací, které musela hasit domácí defenziva. Krátce před odchodem do šaten měl srovnání na kopačce Joshua Zirkzee, jeho střelu z první ale lapil Josep Martínez.

Rossoblu pokračovali v jasné převaze i po návratu ze šaten, jenže přesnost jejich zakončení, když už se k nějakému dostali, byla tristní. Ještě čtvrthodinu před koncem totiž v rámci druhého poločasu neregistrovali ani jeden pokus mířící mezi tři tyče. To změnil až Michel Aebischer, s jehož skákavou ranou z první si ovšem poradil Federico Ravaglia. Krátce nato domácí dokonce dostali balon do sítě, přesné hlavičce Riccardo Calafioriho ale předcházel těsný ofsajd. Nakonec se ale Bologna přece jen dočkala. V páté minutě nastaveného času se po několikanásobném odrazu ve vápně dostal míč až k De Silvestrimu, jenž pohotovým zakončením pod břevno srovnal.

Bologna tak podruhé v řadě zaváhala, přičemž alespoň udržela domácí sérii neporazitelnosti. V následujícím kole se 14. ledna střetne s Cagliari, Janov změří o den dříve síly s Turínem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele