16. kolo
17.12.2023 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Boloni (© AFP)

Bologna vylepšila své postavení na úkor souseda v tabulce. AS se s absencemi nepopasovalo

AS Řím prohrál v 16. kole italské Serie A na půdě Bologni 0:2. Začátek zápasu opravdu nemohl fanoušky ofenzivního fotbalu z hlediska šancí nadchnout. Slibně se vyvíjející rozjezd Giallorossi zhatil ve 37. minutě Nikola Moro, jenž si připsal svůj první ligový gól v sezoně. Druhý poločas otevřel smolným zákrokem Rasmus Kristensen, jehož noha odrazila míč do vlastní branky. Svěřenci Josého Mourinha se tak nedokázali vyrovnat s řadou absencí v ofenzivních řadách, domácí se naopak posunuli již na čtvrtou pozici.

Římané sice vstupovali do utkání jako celek, který šestkrát v řadě neprohrál. V Bologni se ovšem museli obejít hned bez několika klíčových hráčů základní sestavy. Zraněný totiž byl Paulo Dybala a karetní trest si za vyloučení v minulém ligovém kole odpykával Romelu Lukaku. To pro trenéra Mourinha nebyla vůbec dobrá zpráva, jelikož Rossoblu se nacházeli ve skvělé formě, když od startu ročníku prohráli pouze dvakrát a v tabulce měli stejný počet bodů jako právě jejich soupeř.

První čtvrthodinka zápasu nenabídla jedinou střelu na branku. Ani jeden z týmů nechtěl inkasovat, a tak se hrál fotbal od vápna k vápnu. Diváci si tedy museli počkat až do 26. minuty. V té se po faulu rozhodl Diego Llorente překopnout celou půlku hřiště a střelu zvládl Federico Ravaglia na poslední chvíli vyrazit nad břevno. Italský brankář se předvedl i o chvíli později, když vystihl dobře mířený pokus Andrey Belottiho. I přes slibné šance hostujícího celku se z gólu radovala Bologna. Ve 37. minutě nahrál z pravé strany vápna Dan Ndoye do středu, kde stál Moro a rozvlnil síť. Rychlou odpověď si připravil Stephan El Shaarawy, jehož krásné sólo doplnila pouze střela doprostřed.

Snový začátek pro Rossoblu přišel čtyři minuty po startu druhého poločasu. Přízemní centr se nešťastně odrazil od nohy Kristensena a ten si vstřelil vlastní gól. AS Řím se rozhodně nehodlal vzdát, a tak došlo třeba i na taktické střídání Renata Sanchese, který přišel na plac o poločase. Na následnou kombinační hru hráči domácích odpovídali rychlým presinkem. Belotti se však přece jen dokázal dostat do slibné příležitosti v 80. minutě, proti byl ovšem včas vyběhlý Ravaglia.

Bitvu tabulkových sousedů tak nakonec ovládla Bologna. Oba celky odehrají další ligový duel 23. prosince. Vlky bude čekat další těžký soupeř v podání Neapole, Rossoblu změří síly s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

Bez Lukakua a Dybalu to bude vpredu trápenie.

0:1

Reagovat
Lech

To taky bylo, ale kvuli nasemu genialnimu strategovi

Reagovat
pastal

Mourek a jeho beton tři chodce do středu zálohy dá a myslí si že něco uhraje proti běhavemu soupeři To jde za ním raději se budu dívat na mladé hráče kteří budou chtít hrát a třeba dělat chyby nez ty lemry pomalé které se hádají jen e sudím!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele