32. kolo
13.04.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Thiago Motta (© AFP)

Bezchybný výkon defenzivy Bologni opět znehodnotil v duelu s Monzou spící útok

Bologna remizovala ve 32. kole Serie A na vlastním stadionu s Monzou 0:0, a zopakovala tak výsledek z prvního vzájemného utkání aktuální sezony. Svěřenci trenéra Thiaga Motty po celý zápas dominovali nejen střelecky, gólové odměny se ovšem stejně jako při dělbě bodů z minulého kola nedočkali. Rossoblu tak ani přes další skvělou práci defenzivy, jež neinkasovala už počtvrté v řadě, nezvládli zareagovat na zaváhání třetího Juventusu a zůstali za ním ve čtyřbodovém závěsu.

Největší překvapení italské soutěže z Bologni na cestě za vysněnou účastí v Lize mistrů překvapivě zaváhalo, když v minulém kole jen remizovalo s Frosinone 0:0. Svěřenci vychvalovaného Motty ovšem stále měli tříbodový náskok na pátý Řím a tentokrát je čekal duel na vlastní půdě, na které prohráli od startu ročníku jen dvakrát. To nepřidalo na sebevědomí Monze, jež chtěla prolomit sérii dvou proher po sobě.

Domácí zahájili utkání velmi aktivně a soupeře téměř nepouštěli za polovinu. Gólové příležitosti zpočátku nepřicházely, což změnil přímý kop Ricarda Orsoliniho, jenž mířil těsně nad. Ve 25. minutě prošel italský forvard od postranní čáry až do šestnáctky, jeho obstřel na zadní tyč ale reflexivně vytěsnil Michele Di Gregorio. V další šanci se balon z rohového kopu dostal na nohu Lewise Fergusona, který ranou z první těsně minul.

Druhý poločas načal akrobatický pokus Andrey Colpaniho, míč se však vynesl nad břevno. Bologna postupně utahovala smyčku, což v 69. minutě rezultovalo v šanci Orsoliniho, který ovšem z blízkosti pouze napálil Di Gregoria. V další příležitosti se řítil na branku Remo Freuler, svou střelu však namířil vedle pravé tyče. Tlak Chrtů neustával až do závěrečného hvizdu, k vítězné trefě to ale nevedlo.

Bologna tak domácí sílu nepotvrdila a získala jen bod. V následujícím kole se 22. dubna střetne v klíčovém souboji o čtvrtou příčku s AS Řím, Monza změří o den dříve síly s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele