17. kolo
23.12.2023 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

Neapol zlomily v Římě předvánoční hádky. Osimhen pokřtil novou smlouvu vyloučením

AS Řím ukončil 17. kolo Serie A vítězstvím 2:0 nad Neapolí, a Vánoce tak stráví na šesté příčce právě před svým soupeřem. Spíše než ofenzivní fotbal však bitva gigantů nabídla tvrdé fauly a hádky, po nichž v první půli obdrželi žluté karty mimo jiné i oba trenéři. Neapolitánci se po změně stran navíc museli obejít bez vyloučeného Mattea Politana a Victora Osimhena. Nigerijec se tak rozhodně neodvděčil svým zaměstnavatelům, s nimiž podepsal smlouvu do roku 2026. Početní výhodu pro AS zúročil Lorenzo Pellegrini, který rozhodl po necelých pěti minutách na trávníku.

V Neapoli rozhodně nepanovala pohodová vánoční atmosféra. Klub z pravděpodobně nejfanatičtějšího fotbalového města Evropy schytával v aktuálním ročníku jednu ránu za druhou, což potvrdilo vyřazení z Coppa Italia po ostudné porážce 0:4 s Frosinone. Příliš do skoku nebylo ani Římanům, kteří v minulém kole doplatili na četné absence v ofenzivě a bez vykartovaného Romela Lukaka padli v Bologni.

V elektrizující atmosféře Stadio Olimpico se na první zajímavější moment čekalo do 19. minuty, kdy napřáhl ke střele Edoardo Bove a otřel balon o břevno. Ještě větší tutovku připravil talentovanému záložníkovi domácích o chvíli později Andrea Belotti, jenže proti střele z malého vápna se zaskvěl Alex Meret. Poté se fotbal na dlouhou dobu vytratil a rozhodčí měl plné ruce práce s klidněním vášní po tvrdých faulech na obou stranách.

Druhé dějství zahájili o něco aktivněji hráči Neapole, žádný z jejich střeleckých pokusů však Ruie Patrícia příliš neohrozil. Následně museli skousnout nepříjemnou zprávu fanoušci slovenské reprezentace, protože hřiště opustil zraněný Stanislav Lobotka. Rozhodčí Andrea Colombo kartami rozhodně nešetřil a po hodině hry sáhl i k vyloučení, které si za nesmyslné nakopnutí soupeře vysloužil Politano. Domácí přesilovku záhy využili, když se ve vápně nejlépe zorientoval Pellegrini a ranou z otočky poslal Vlky do vedení. Hráči v modrém pak dohrávali dokonce jen v devíti, protože se ze hřiště poroučel i psychicky zcela vyčerpaný Osimhen. Rozvrácenou defenzivu Neapole navíc ještě z protiútoku potrestal Lukaku.

Klidnější Štědrý den tak prožijí bezesporu Římané, kteří dotáhli duel k výhře. Žádná dlouhá zimní pauza se však v Itálii nechystá, jelikož AS hned 30. prosince zavítá na stadion Juventusu. Partenopei ještě o den dříve přivítají Monzu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele