1. kolo
20.08.2023 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Andrea Belotti (© AFP)

Přestřelka zkušených Italů skončila dělbou bodů. V dresu AS se probudil spící zabiják

Římské AS v prvním kole Serie A remizovalo na svém stadionu se Salernitanou 2:2. Jako politý živou vodou působil v zápase Andrea Belotti, jenž v uplynulém ročníku poprvé v kariéře prožil sezonu bez vstřelené branky. Zkušeného Itala nejprve zkraje utkání obral o přesný zásah těsný ofsajd, trefa ze 17. minuty již však byla zcela regulérní. Hosté nicméně kontrovali dvěma góly 36letého záložníka Antonia Candrevy, jenž navázal na fantastickou formu ze závěru minulé sezony. Belotti se však s porážkou nesmířil a po centru nové posily Leandra Paredese v závěru srovnal.

Kádr římských Vlků se přes léto rozrostl o několik hráčů, nicméně částka vynaložená na tyto přestupy musela potěšit finančního ředitele klubu. José Mourinho totiž lovil zejména ve vodách volných hráčů nebo zvolil hostování, přesto se do hlavního italského města stěhovali hráči jako Houssem Aouar či Renato Sanches. Pro Salernitanu byly stěžejní podpisy v minulé sezoně pouze zapůjčených opor. Nové smlouvy na pobřeží Tyrhénského moře podepsali Candreva a Boulaye Dia.

Už v osmé minutě mohlo být na Stadio Olimpico veselo, branku Belottiho však sudí po zásahu VAR odvolal. Ani to ale italského útočníka nezastavilo a v 17. minutě již vsítil po šikovné práci s míčem regulérní gól. Domácí svého soupeře výrazně přehrávali a do další šance se po půlhodině hry dostal Chris Smalling. Hlavičku zkušeného obránce ale zastavil připravený Guillermo Ochoa a následně 33letý Angličan neuhlídal Candrevu, jenž po individuální akci zamířil přesně pod horní tyč a zničehonic vyrovnal.

Po změně stran přišel pro domácí příznivce další šok, jelikož se podruhé v utkání prosadil Candreva. Ten si na hranici pokutového území zpracoval přesný centr od Domagoje Bradariče a ranou na zadní tyč nedal gólmanovi AS žádnou šanci. Giallorossi byli nuceni něco změnit, a tak se Mourinho po hodině hry rozhodl pro čtyřnásobné střídání. Kýžený efekt se dostavil až v 82. minutě, kdy si na centr Paredese naskočil Belotti a hlavou vsítil svou druhou branku v zápase. Římané byli odhodláni vstřelit ještě jeden gól, pozorná defenziva hostů jim to však už neumožnila.

Na rozdíl od prvního kola minulé sezony, v němž se AS Řím střetl s totožným soupeřem, tentokrát vyhrát nedokázal. Zaváhání se pokusí odčinit 26. srpna ve Veroně, Salernitana o dva dny později přivítá Udinese.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Mám zmiešané pocity. Prestupové obdobie začalo dobre, príchody Aouara a N'dicku napachtili. Následne Llorente a Kristensen. Potom sa to znovu zastavilo a to, že doteraz neprišiel schopný hrotový útočník, minimálne na úrovni Moratu, je veľká bieda. Odchod Matiča mrzí, uvidíme ako sa ukážu Sanches a Paredes. Trochu som čakal aj nového brankára. Ale útočník musí bezpodmienečne prísť!

Tip: 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele