19. kolo
07.01.2024 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

U míče Romelu Lukaku (© AFP)

Římané poskytli kritikům další munici, penaltový zásah Dybaly stačil proti Atalantě jen na bod

Atalanta vybojovala v utkání 19. kola Serie A před bouřlivým publikem na Stadio Olimpico remízu 1:1 s AS Řím. Celek z Lombardie si vytvořil náskok hned ze své první šance, kterou zakončil gólovým výskokem Teun Koopmeiners. Poté se však domácí dostali do tempa a po řadě velkých šancí jim zařídil bod proměněnou penaltou Paulo Dybala. Konečný výsledek nicméně Vlkům přílišnou radost neudělal, neboť za uplynulý měsíc zvítězili v lize jen jednou a nadále jim náleží až osmá příčka.

Oba týmy měly za sebou středeční pohárovou vsuvku, a zatímco Nerazzurri si suverénně poradili se Sassuolem, Vlci proti druholigovému Cremonese dlouho ztráceli a od blamáže je uchránily až branky Romela Lukaka a Dybaly. Následná kritika od veřejnosti nenechala chladným tradičního glosátora Josého Mourinha, jenž se nechal slyšet, že by si jeho tým zasloužil více respektu.

Ten mu však Lombarďané nedopřáli, protože se ujali vedení hned v osmé minutě, kdy zakončil jednoduchou akci po centru Alekseje Mirančuka hlavičkující Koopmeiners. Poté se hráči obou celků dopustili chyb ve středu hřiště a ve světlech reflektorů se ocitli oba brankáři. V prvním případě Lukaku nasměroval balon tvrdou střelou přímo do Marca Carnesecchiho a vzápětí vyslal ještě prudší projektil Charles De Ketelaere, kterého fantasticky vychytal Rui Patrício. AS spalovalo jednu za šanci za druhou, a tak si muselo pomoct až penaltou. Po nepřesvědčivém vyběhnutí Carnesecchiho schytal faul šlapákem dorážející Rick Karsdorp a následně se z bílého puntíku střelou k tyči nemýlil Dybala.

Do druhého dějství naskočil při své premiéře v dresu Římanů i 18letý host z Juventusu Dean Huijsen, jenž by měl vyřešit potíže Giallorossi ve středu obrany. A právě mladý Nizozemec dostal v 56. minutě pod tlak Emila Holma, který si divže nevstřelil vlastní gól. Carnesecchi pečlivě napravoval své zaváhání z první půle i nadále, protože po hodině hry se štěstím vykryl také volej Dybaly. V závěru se Mourinho snažil impulzivním způsobem namotivovat své svěřence k tlaku, hosté si ovšem remízový stav pohlídali. Svůj podíl na tom měl i Lukaku, který po přihrávce od Lorenza Spinazzoly nasměroval balon z nadějné pozice několik metrů nad bránu. Portugalský stratég navíc po celozápasových protestech v nastavení obdržel zaslouženou červenou kartu.

Duel těsných tabulkových sousedů tedy dospěl k dělbě bodů. Příštím ligovým soupeřem Římanů bude 14. ledna AC Milán, zatímco Atalanta o den později vyzve Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Musi byť 3 body..

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele