26. kolo
26.02.2024 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Giacomo Bonaventura (© AFP)

Lazio marně přihlíželo souboji Fialek s tyčemi. Orli letí do Říma s prázdnou po třech letech

Hráči Fiorentiny otočili vývoj utkání 26. kola Serie A a porazili na domácí půdě Lazio 2:1. Vedení se ve 45. minutě ujali Biancocelesti po zásahu Luise Alberta, a to navzdory tomu, že Fialky jen v první půli svými střeleckými pokusy třikrát rozezvučely brankovou konstrukci. Po pauze ale góly Michaela Kayodeho a Giacoma Bonaventury zápas otočily, nemusela je tak mrzet v mezičase neproměněná penalta, která neskončila nikde jinde než na tyči. La Viola tak prolomila negativní bilanci a nad Laziem zvítězila poprvé od roku 2021. Český reprezentant Antonín Barák se dostal na hřiště v 80. minutě.

Přestože se Fiorentina na začátku roku 2024 nacházela mezi čtyřmi nejlepšími celky nejvyšší italské soutěže, po sérii sedmi ligových zápasů, z nichž si odnesla jediné vítězství, vstupovala do tohoto klání s dvoubodovou ztrátou na sedmé Lazio. Tentokrát ovšem Fialkám hrála do karet domácí půda, na níž od startu sezony padly pouze třikrát.

Hráči La Violy vstoupili i přes nepříznivou bilanci s Biancocelesti, které neporazili pětkrát v řadě, do utkání aktivně a v úvodní čtvrthodině byli nebezpečnějším týmem. To se potvrdilo také v 19. minutě, kdy Nicolás González orazítkoval levou tyč. Stejná část brankové konstrukce zvonila o chvíli později znovu, to ji po rohovém kopu nastřelil hlavou Andrea Belotti. Ve 41. minutě se tyč ozvala potřetí, když ji tentokrat přímo od rohového praporku trefil krouceným pokusem Bonaventura. Záhy tak z ničeho nic udeřilo Lazio, gólem do šatny umlčel deštěm zmáčené diváky Luis Alberto.

Fialky se po přestávce hnaly za vyrovnáním, Gonzálezův prudký pokus ale k jejich smůle zaplachtil jen těsně nad bránu Biancocelesti. Skvělý zákrok poté musel vytasit Ivan Provedel proti hlavičce jednoho z hráčů Fiorentiny, na ránu Kayodeho ze 61. minuty už ovšem nedosáhl. Ten svůj premiérový zásah v nejvyšší italské soutěži poslal do sítě v duchu zápasu s přispěním břevna. O sedm minut později byla La Viola odměněna pokutovým kopem, González z něj ale trefil pouze vskutku zakletou levou tyč. O chvíli později už Bonaventura z dorážky strhl vedení na stranu domácích. Lazio se sice v závěru alespoň trochu probudilo, na bodový zisk to ovšem nestačilo.

Fiorentina tak potvrdila, že se jí doma daří a vítězstvím předskočila svého soupeře v tabulce. V následujícím utkání se 2. března střetne s Turínem FC, Lazio změří o den dříve síly s AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele