24. kolo
11.02.2024 12:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Fiorentiny (© AFP)

Strádající Fiorentinu vyprovodili z měsíční krize probuzení střelci, trefil se i Barák

Fiorentina porazila ve 24. kole Serie A Frosinone 5:1. Domácí o vítězství rozhodli dvěma góly už během prvních 19 minut. Nejprve rozvlnil síť nováčka host z Říma Andrea Belotti, jemuž na premiérový zásah ve fialovém dresu přihrával Jonathan Ikoné. Francouzský záložník, který dosud čekal na první "kanadský bod" v ročníku, vzápětí výhru toskánskému klubu tečovanou ranou pojistil. Fialky, za něž se krátce po svém příchodu na trávník prosadil i Antonín Barák, tak v soutěži triumfovaly poprvé od konce prosince.

Hráči Fiorentiny si začali od startu ledna procházet výsledkovou krizí, která vyústila ve čtyři ligové ztráty v řadě, přičemž v posledním kole Fialky překvapivě padly i na hřišti Lecce. Náladu si tak chtěly spravit před domácím publikem v duelu s Frosinone. Giallazzurri také nemohli být spokojeni se svými výkony a především s obranou, která byla v lize jednou z nejhorších.

Fotbalisté hájící fialové barvy začali velmi aktivně. Krátce před čtvrthodinou hry propadl balon až k osamocenému Lucasi Beltránovi, jenž svou hlavičku poslal do břevna. O pár minut později se již příznivci La Violy radovali, když po skvělém náběhu Stefana Turatiho propálil z blízkosti Belotti.

Vzápětí bylo vedení Fiorentiny dvojnásobné, když tečovaná rána Ikoného propadla za záda bezmocného gólmana hostí. V závěru první půle se do vzduchu vyšplhal Lucas Martínez Quarta, který prudkou hlavičkou s přispěním břevna zvyšoval už na 3:0.

Fialky na produktivitu během poločasové přestávky nezapomněly. Nicolás González se v 53. minutě opřel do skákavého balonu a z voleje jej napálil přímo do pravé šibenice. O čestný úspěch Canarini se pokusil Kaio Jorge projektilem z hranice vápna. Střelu mířenou k pravé tyči ovšem Pietro Terracciano vytěsnil. Italský gólman však zůstal krátký na tečovanou ránu Lucy Mazzitelliho z přímého kopu v 66. minutě.

Terracciano svou reputaci následně vylepšil po dobře umístěné hlavičce, již vyslal Kaio Jorge z malého vápna. V 83. minutě nastoupil na trávník Barák, jenž po šťastném odrazu udělal hlavičkovým zakončením za duelem závěrečnou tečku.

Fiorentina tak napravila předchozí zaváhání a doma získala tři body. Další zápas sehraje již 14. února proti Bologni, Frosinone změří o čtyři dny později síly s AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele