28. kolo
10.03.2024 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Diego Llorente (© AS Řím)

Venkovní neporazitelnost pod De Rossim udrželo AS při životě v závěrečných vteřinách

Fiorentina remizovala ve 28. kole Serie A s AS Řím 2:2 a její manko na v tabulce průběžně pátého soupeře zůstalo pětibodové. Vlci do utkání vstupovali s působivou bilancí venkovních ligových duelů, když vyhráli všechny tři pod vedením Danieleho De Rossiho. Tentokrát však jejich plány narušil už v 18. minutě Luca Ranieri. Po změně stran se podařilo vyrovnat Houssemu Aouarovi, který se prosadil poprvé od začátku října. Přesto měly Fialky blíže k vítězství, jenže při jednobrankovém vedení pohrdly penaltou, a tak je v nastavení potrestal Diego Llorente. To už byl na hřišti střídající Antonín Barák.

Římanům změna trenéra zjevně prospěla, od konce Josého Mourinha totiž prohráli pouze se suverénním Interem a jejich skvělou formu naposledy pocítil v Evropské lize Brighton, jenž si z hlavního města Itálie odvezl čtyřgólový příděl. Stejný počet branek ve svém pohárovém duelu nasázela také Fiorentina, která díky Barákovi porazila ve strhující přestřelce Maccabi Haifa.

První velkou šanci měl již po pěti minutách Romelu Lukaku, který velmi tvrdě střílel levačkou, avšak hostující Pietro Terracciano předvedl skvělý zákrok a míč dokázal vyrazit. Promarněná příležitost mrzela celek z Věčného města o to víc v 18. minutě, kdy po rohovém kopu udeřil Ranieri, jenž zblízka dopravil míč do prázdné brány. Na něj mohl krátce nato navázat Rolando Mandragora, jehož rána bez přípravy jen těsně minula bližší horní roh brány. Stejně si počínal Riccardo Sottil, který hlavičku zevnitř šestnáctky namířil pouze těsně vedle pravé tyče.

Po změně stran se připomněli i Římané. Konkrétně to byl Bryan Cristante, jenž obdržel přihrávku v pokutovém území a prudce vypálil na Terracciana. Zkušený 34letý Ital díky skvělému zákroku míč za svá záda nepustil. V 58. minutě už však ani on nezabránil Aouarovi, aby hlavou zblízka nasměroval balon nechytatelně k levé tyči. Vyrovnaný stav však příliš dlouho nevydržel. Mandragora si po centru z kraje hřiště počkal na sklepnutí od Andrey Belottiho a zakončením z malého vápna překonal hostujícího gólmana. Definitivní pojistku mohl z penaltového puntíku přidat Cristiano Biraghi, tentokrát se ale skvěle vyznamenal Mile Svilar, který střelu vyrazil. To se domácímu celku vymstilo, jelikož z poslední možné akce vyrovnal krásnou pumelicí Llorente.

Střetnutí o pohárovou Evropu bojujících mužstev tedy ve Florencii vítěze nepoznalo. Fiorentina v příštím kole narazí na Atalantu, kterou vyzve 17. března. Ve stejný den pak změří síly Římané se Sassuolem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:1 0:2 AS Roma win pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele