31. kolo
07.04.2024 15:00 CET
2 : 4
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Politano polil chladné útočníky Neapole živou vodou, Monza kapitulovala za šest minut

Neapol zvítězila ve 31. kole Serie A na hřišti Monzy 4:2. Domácí celek se ujal brzkého vedení, když se v deváté minutě předvedl přesnou hlavičkou Milan Djurič. Partenopei se k rychlému obratu nadechli v 55. minutě, kdy ihned po příchodu Mattea Politana na hřiště vyrovnal Victor Osimhen a dvě minuty nato dokonal obrat právě střídající italský forvard. Vítěznou trefu zařídil po hodině hry Piotr Zieliňski. Hosté výhrou zlomili střeleckou marnost z posledních dvou vzájemných duelů, v nichž vyšli gólově naprázdno.

Fotbalisté Neapole již vyhlíželi závěr sezony, a tedy konec velkého trápení. Gli Azzurri z posledních 10 soutěžních klání zvítězili jen dvakrát, přičemž vypadli z Ligy mistrů a v Serii A se propadli až na osmou příčku. Na hřiště Monzy navíc nepřijížděli vůbec dobře naladění, neboť v minulém kole padli v boji o pohárové pozice s Atalantou 0:3. Biancorossi naopak prožívali poklidný ročník ve středu tabulky a případným vítězstvím by se na svého soupeře bodově dotáhli.

K naplnění tohoto cíle domácí nakročili už v závěru úvodní desetiminutovky. Alessio Zerbin si na levé straně efektním zpracováním připravil míč na centr, který posadil přesně na hlavu Djuriče a zkušený bosenský forvard poslal ze vzduchu Lombarďany do vedení. Partenopei mohli srovnat krok krátce nato, když se do zakončení po rohovém kopu a skrumáži v šestnáctce dostal Giovanni Di Lorenzo. Kapitán hostů však z hranice malého vápna trestuhodně přestřelil. Převaha Neapole postupem času narůstala, gólové příležitosti nicméně dlouho nepřicházely. Až v závěru prvního dějství po dobrém napadání Osimhena nebezpečně pálil Khvicha Kvaratskhelia, dobře postaveného Micheleho Di Gregoria nicméně neprostřelil.

Poločasová pauza aktivitu Neapolitánců nepřerušila a v 55. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání. Na centr z pravé strany si naskočil Osimhen, jenž za cenu vlastního zdraví usměrnil balon mimo dosah Di Gregoria. Následně přišla pětiminutovka výstavních tref. Otočku ve skóre zařídil fantastickým volejem zpoza vápna Politano, na kterého navázal neméně krásnou dalekonosnou ranou Zieliňski. Otřesená Monza ovšem nesložila zbraně a zásluhou technického pokusu do levé šibenice Andrey Colpaniho se vrátila do zápasu. Gólové hody nicméně po hodině hry ještě obohatil Giacomo Raspadori, který se po jednoduché dorážce zapsal na listinu střelců jen pár sekund po svém příchodu na trávník. Zbytek duelu už si hosté bez problému pohlídali a dovedli utkání do vítězného konce.

Monza tak trápící se Neapol neskolila a nezískala ani bod. V následujícím kole vyzve 13. dubna Bolognu, Partenopei změří o den později síly s Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele