15. kolo
10.12.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Monzy (© AFP)

Monza přistoupila k neoblíbenému soupeři z nižší ligy chytře. Janov selhal na pevné obraně

Fotbalisté Monzy zvítězili v 15. kole Serie A na vlastním hřišti s Janovem 1:0. Utkání skoupé na šance se rozuzlení dočkalo až v 83. minutě, kdy se premiérovým zásahem v ročníku prezentoval střídající Dany Mota. Bíločervení se sice ve své klubové historii potkali s Janovany nejčastěji ze všech týmů aktuálně působících v italské nejvyšší soutěži, v rámci ní však došlo k vůbec prvnímu měření sil. Lombarďané se tak vzepřeli nepříznivým statistikám ze druhé ligy, v níž dokázali z celkových 40 vzájemných zápasů zvítězit pouze třikrát. Domácí naopak čtvrtou nulou v letošním ročníku potvrdili třetí nejlepší obranu v lize.

Valentín Carboni se stal nejmladším střelcem Monzy v historii nejvyšší italské soutěže ve věku pouhých 18 let a 271 dní, ale ani jeho vyrovnávací gól z 92. minuty nezabránil porážce 1:2 s Juventusem. Z posledních 11 duelů to ovšem byla teprve druhá porážka pro Biancorossi, kteří se stále nacházeli v poklidném středu tabulky. Jen o tři body pod nimi byl soupeř z Janova, jenž nehýřil ideální formou, když třikrát v řadě nezvítězil.

Opatrný duel v úvodu nepřinášel fanouškům příliš důvodů k radosti. Vůbec k první nebezpečné akci došlo až po půlhodině hry, kdy Patrick Ciurria využil chybné rozehrávky jednoho z hostujících obránců a uklidil míč do odkryté sítě. Rozhodčí však oslavy Monzy brzo utnul, když zpětně odhalil ofsajdové postavení již při založení protiútoku. Týmy tak během prvních 45 minut nezaznamenaly ani jednu střelu na bránu.

Po hodině hry v zakončení naprosto selhal hostující Mateo Retegui, když z malého vápna poslal dorážku až na tribuny. V 77. minutě se k pokusu z dálky osmělil Junior Messias, do razantní střely však na poslední chvíli obětavě skočil obránce a zažehnal nebezpečí. Skóre se tak měnilo až v závěrečné desetiminutovce, kdy se do levého spodního rohu trefil domácí Mota.

Monza tak zápas zvládla a na své konto si připsala tři body. V příštím kole se 17. prosince utká s AC Milán, Janov změří o dva dny dříve síly s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele