27. kolo
02.03.2024 18:00 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Daniele De Rossi, Romelu Lukaku a Lorenzo Pellegrini (© AFP)

Drtivý nájezd Římanů rozprášil spanilou sérii Monzy, znovu se předvedl Dybala

AS Řím zvítězil ve 27. kole Serie A na stadionu Monzy 4:1. Hosté zlomili vytrvalý odpor soupeře až krátce před přestávkou, kdy se v rozmezí čtyř minut blýskl asistencí a gólem Romelu Lukaku. Na 10. ligovou trefu belgického forvarda nahrával ve formě hrající Paulo Dybala, jenž se po změně stran sám prosadil z přímého kopu, a skvěle tak navázal na třígólové představení z minulého kola. Vlci se v neúplné tabulce posunuli na pátou příčku.

Angažmá Danieleho De Rossiho ve Věčném městě dosud probíhalo poměrně úspěšně. Postup do osmifinále Evropské ligy totiž AS Řím doplnil solidními ligovými výsledky, když pod vedením bývalého důrazného záložníka ztratil body jen proti suverénnímu Interu. Otázkou bylo, zda ofenziva v čele s Dybalou, který naposledy nasázel hattrick Turínu, najde recept na pevnou obranu Monzy, jež čtyřikrát z předchozích pěti duelů udržela čisté konto.

A očekáváním odpovídaly i první minuty utkání. Hráči AS zahájili od úvodního výkopu dlouhé obléhání obranného bloku Monzy s občasným zakončením. Významný byl zejména pokus Lorenza Pellegriniho z půlkruhu, gólman se však proti jeho ráně k tyči vytáhl. Po čtvrthodině hry si ovšem do té doby nejnebezpečnější příležitost připsali domácí, Milan Djurič ale hlavičkoval pouze do tyče. Záhy obrana Bagai kapitulovala, když Dybala vracel míč do předbrankového prostoru odkud se z první prosadil Bryan Cristante, jenže videorozhodčí po dlouhém zkoumání odhalil těsný ofsajd. Napodruhé už ovšem sudí Monzu nezachránili, když Pellegrini vyslal zpoza obránců ránu k tyči. Smolný konec úvodního dějství Chlapců stvrdil o čtyři minuty později Lukaku, který zblízka doklepl přihrávku Dybaly.

Po změně stran se začali do šancí dostávat zejména domácí, avšak ani nepřesný projektil Djuričiče, ani hlavička Andrey Carboniho mnoho starostí Milemu Svilarovi nenadělaly. Definitivně tak šance Monzy pohřbil v 63. minutě Dybala, jenž fantastickou ranou skrze zeď pojistil vedení z přímého kopu. Na něj pak ještě navázal suverénní dělovkou pod břevno z bílého puntíku Leandro Paredes. Alespoň čestného zásahu se domácí dočkali v 87. minutě, kdy krásnou pumelicí na bližší tyč snížil zpoza vápna Andrea Carboni, kterému asistoval jeho jmenovec Valentín Carboni.

AS Řím tak vyhrál i třetí venkovní ligové utkání od nástupu nového kouče. V příštím kole se představí 10. března na půdě Fiorentiny, Monza bude hrát o den dříve v Janově.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele