základní část, 29. kolo
08.04.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

Turín doma padl, tři body vystřelil AS opět Dybala

AS Řím zvládl roli favorita a z Turína si přivezl tři body. Vděčí za ně jednak skvělé obraně a jednak Paulovi Dybalovi, jehož penalta stačila na udolání Býků.

Římané museli na stadionu Olimpico di Grande Torino oželet kapitána Pellegriniho, kterého skolila viróza, ale vzhledem k jeho dlouhodobým výkonům to zas taková ztráta nebyla. Trenér Mourinho vyřešil dilema hrotového útočníka (Belotti nebo Abraham) lišácky a neposlal na hřiště ani jednoho. Místo nich dal šanci Olovi Solbakkenovi.

Scénu si pro sebe ovšem prakticky ihned ukradl Paulo Dybala. Argentinská modla fanoušků Giallorossi se nachomýtla k situaci v sedmé minutě, kdy Zalewski napálil tvrdou střelou ruku Perra Schuurse a sudí Colombo pískal penaltu! K ní se postavil samozřejmě Paulo Dybala a coby mistr světa ji se stejnou samozřejmostí a chladnokrevností proměnil.

No a to bylo na delší dobu všechno. Turínu se ofenzivní stránka vůbec nedařila a mohl za to primárně Chris Smalling, který byl dnes úplně všude. Odklízel ve spolupráci s novicem Llorentem jeden pas za druhým a pomáhal zakládat ataky AS, byť většina z nich odkopem také končila. Ale k poločasovému vedení Římanů to stačilo.

Turín se mohl vzchopit, když se hned po změně stran pověsil do vzduchu Alexej Mirančuk. Jeho krásnou hlavičku každopádně vytáhl brankář Patrício mimo tři tyče. A to byla na dlouhou chvíli jediná šance. Turín se v útoku trápil a AS se dařilo v klidu kontrolovat jednogólové vedení. To mu nakonec i stačilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

Nič iné, ako výhra. Nič viacej sa nedá dodať. Pokračovať vo výkone s Doriou, ale mám obavu. Vonku sme už postrácali kopec bodov zbytočne.

0:1

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele